Τελευταία ενημέρωση 10:11

Νέο ισχυρό χτύπημα στους διακινητές του λευκού θανάτου κατάφεραν χθες τα στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών συνελήφθη μόλις αποβιβάστηκε από  Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου 34χρονος διότι βρέθηκε στην κατοχή του μέσα σε σακίδιο πλάτης μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη συνολικού βάρους 389,0 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Στη συνέχεια ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν : α) μία μαύρη ζυγαριά ακριβείας, β) πέντε πλαστικά κουτιά τα οποία περιέχουν 250 φιλτράκια εμποτισμένα με ηρωίνη, γ) δέκα  σύριγγες, δ) δύο  κινητά τηλέφωνα, ε) τέσσερα χάπια Hipnosedon, στ) ένα δισκίο Xanax και ζ) τέσσερα χάπια άγνωστης ουσίας.

Στο σπίτι  του 34χρονου διέμενε και ένας 33χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επίσης συνελήφθη διότι μετέφεραν και διέθεταν από κοινού τις ναρκωτικές ουσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο συλληφθείς ισχυρίστηκε πως ο ίδιος ήταν "μεταφορέας" της ηρωίνης για λογαριασμό κάποιου ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια και σήμερα βρίσκεται στις φυλακές της Πάτρας, ενώ προηγουμένως κρατείτο στις φυλακές της Νέας Αλοκαρνασσού.

Μάλιστα, τα 389 γραμμάρια της ηρωίνης θα τα έδινε σε Ηρακλειώτη με σκοπό να επιχειρηθεί η εισαγωγή τους (όλης της ποσότητας ή μέρους αυτής) στην φυλακή της Νέας Αλικαρνασσού.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.