Παρέμβαση για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση και εκταμίευση των ενταγμένων επενδύσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη ο κ. Αυγενάκης τονίζει πως «η χώρα βρίσκεται σε υφεσιακή τροχιά από το 2008 έως σήμερα, με το βάθος της ύφεσης να εκτιμάται στο 7% για το 2012 από το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, οι επενδύσεις έχουν καταγράψει τέτοια πτώση που δεν συναντούν πλέον το 45% του επιπέδου τους του 2007. Η επιβολή φόρου 23% για τις επιχειρήσεις αποτελεί ακόμα ένα αρνητικό στοιχείο για την ενίσχυση και ενδυνάμωση του ‘επιχειρείν’. Αναμφίβολα, το επενδυτικό κλίμα στη χώρα υπέστη σοβαρό πλήγμα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 εξαιτίας των διαπραγματεύσεων της προηγούμενης Κυβέρνησης για το δεύτερο Μνημόνιο και για το PSI, καθώς και λόγω της ρευστότητας γύρω από τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές, αλλά και σχετικά με τον προσανατολισμό της χώρας ως προς την πραγματοποίηση της δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών αλλαγών».

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη εξορθολογισμού του φορολογικού συστήματος για τις επιχειρήσεις με παράλληλη απορρόφηση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ προκειμένου να τονωθεί, ενισχυθεί η επενδυτική, επιχειρηματική δραστηριότητα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «είναι αναγκαίες οι φοροελαφρύνσεις, οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για την δημιουργία και ανάπτυξη του Επιχειρείν».

Για τους παραπάνω λόγους, ο βουλευτής Ηρακλείου ζήτησε από τον Υπουργό την επίσπευση της αξιολόγησης των επενδύσεων ανά κατηγορία, και την πραγματική εφαρμογή του Αναπτυξιακού Νόμου, ως τέτοιου που να ευνοεί την επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα σ’ ένα «υγιές», «δίκαιο» και «εξορθολογισμένο» φορολογικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook