Τη δική του εκδοχή σχετικά με την «εισβολή» περίπου 30 μελών της Χρυσής Αυγής στο πλοίο το οποίο μετέφερε από τη Σύρο τον 19χρονο, που κατηγορείται για την κακοποίηση της κοπέλας στην Πάρο, έδωσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, υποστηρίζοντας ότι όλα έγιναν σωστά.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά την άφιξη του πλοίου ο συνολικός αριθμός των πολιτών στην προβλήτα θα έφθανε τους 1.000 κρίθηκε σκόπιμο να μην αναπτυχθούν εμφανείς ειδικές δυνάμεις.

» Βάσει του σχεδιασμού που είχε προηγηθεί, οι ειδικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε μη εμφανή σημεία πλησίον του λιμένα προκειμένου να επέμβουν μόνο εφόσον αυτό καθίστατο αναγκαίο.

» Εντός του λιμένα υπήρχε ικανός αριθμός στελεχών Λ.Σ. πλαισιούμενος από άνδρες ασφάλειας για την επιτήρηση της περιοχής και την ασφαλή απομάκρυνση από το πλοίο του κρατούμενου.

» Μετά την αποβίβαση του συνόλου των επιβατών και οχημάτων και ενώ είχε εισέλθει στο γκαράζ του πλοίου όχημα της αστυνομίας για την παραλαβή του κρατούμενου, εμφανίσθηκαν περίπου 70 διαδηλωτές της Χρυσής Αυγής με μηχανές, οι οποίοι κρατήθηκαν από τα στελέχη του Λ.Σ. σε ικανή απόσταση από το πλοίο, συμμορφούμενοι αρχικά με τις υποδείξεις των Λιμενικών Οργάνων.

» Όταν οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το πλοίο παρακάμπτοντας τα Λιμενικά Όργανα, δόθηκε εντολή για την άμεση απομάκρυνση του κρατούμενου, ο οποίος ήδη είχε επιβιβασθεί σε κατάλληλο όχημα της αστυνομίας. Αυτό έγινε σε ελάχιστο χρόνο χωρίς να λάβουν χώρα επεισόδια και χωρίς να προκύψει κίνδυνος για την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα τόσο του κρατούμενου όσο και των πολιτών που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο χώρο.»

Ανακοίνωση για το θέμα είχε δοθεί στη δημοσιότητα και από τη Χρυσή Αυγή, στην οποία αναφερόταν: «Η Χρυσή Αυγή εκφράζει δυναμικά την οργή του Ελληνικού Λαού. Ο πακιστανός εγκληματίας τυγχάνει ευνοϊκής μεταχείρισης, καθώς δηλώνοντας ψευδή ηλικία δεν μεταφέρεται σε κανονικές φυλακές, αλλά ανηλίκων. Η απόδοση Δικαιοσύνης είναι η μόνη λύση για να περιφρουρήσουμε την κοινωνική ειρήνη.»

 

in.gr