Ξεκίνησε η υλοποίηση της βελτίωσης του δρόμου Πάρτιρα – Αμουργέλλες, ένα έργο προϋπολογισμού 3.610.000€, την εργολαβική σύμβαση του οποίου είχε υπογράψει το προηγούμενο διάστημα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, στο Αρκαλοχώρι. Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013».

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Καλογεράκης επισκέφθηκε το έργο, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Ταμιωλάκη, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία εξέλιξης των εργασιών υλοποίησής του. 

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας για μια ακόμα φορά έκανε λόγο για τη σημασία του έργου, καθώς πρόκειται για οδική αρτηρία που συνδέει τους κάθετους άξονες Τεφέλι - Πύργος και Ηράκλειο – Βιάννος. Όπως τόνισε, η βελτίωση της οδού αποτελεί αναγκαίο έργο όχι μόνο για την περιοχή του Δήμου, αλλά συνολικά για την ενδοχώρα του Νομού και αναμένεται να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της υπαίθρου.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, το έργο αφορά στη βελτίωση της υφισταμένης οδού, που συνδέει τον οικισμό των Παρτίρων με τον οικισμό των Αμουργελλών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Ο δρόμος διέρχεται από τα φράγματα των Παρτίρων και Αμουργελλών, δίνοντας τη δυνατότητα πραγματοποίησης περιβαλλοντικών διαδρομών, προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κ.α. Με τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν προβλέπεται να υπάρξει βελτίωση της υφιστάμενης χάραξης της οδού οριζοντιογραφικά και υψομετρικά ώστε να καταστεί ασφαλής και άνετη η χρήση της. 

Συγκεκριμένα, η οδός σε όλο το μήκος της θα έχει πλάτος 5,50μ (ενιαία επιφάνεια κυκλοφορίας με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση). Στους υπερχειλιστές των φραγμάτων Παρτίρων και Αμουργελλών θα κατασκευαστούν τεχνικά άνω διάβασης από οπλισμένο σκυρόδεμα με κιβωτοειδή διατομή.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε 18 μήνες.