Επιστολή προς τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, απέστειλε το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Θήρας, με την οποία εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς την Δημοτική Αρχή, συγχαίροντας τη ταυτόχρονα για τις παρεμβάσεις που υλοποιεί για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στους χώρους των μνημείων και των σημείων υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου Χανίων, με αφορμή και την τοποθέτηση ράμπων για αναπηρικά καροτσάκια στους τάφους των Βενιζέλων.

Όπως τονίζεται στην επιστολή του Σωματείου Ξεναγών προς το Δήμαρχο Χανίων «η ευαισθησία σας για τους λιγότερο τυχερούς επισκέπτες της πόλης, είχε ήδη φανεί πέρυσι με την τοποθέτηση και λειτουργία αναπηρικών τουαλετών στις δημόσιες τουαλέτες της παλιάς πόλης και επιβεβαιώθηκε με. την τόσο μικρή αλλά και τόσο σημαντική επέμβαση φέτος. Η φροντίδα για τους ανάπηρους είναι πολιτισμός (…) Ευχόμαστε να συνεχίσετε να δουλεύετε με τον ίδιο τρόπο και να ακολουθήσουν το παράδειγμα σας και οι υπόλοιποι Δήμοι».

Ολόκληρη η επιστολή του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Θήρας, αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά εσάς, την υπεύθυνη τουρισμού του Δήμου κα Μ. Κοκκινάκη όπως και τον ειδικό συνεργάτη σας κ. Ν. Ζορμπάκο, για την τοποθέτηση ράμπων για αναπηρικά καροτσάκια στους τάφους των Βενιζέλων, που ζητούσαμε χρόνια και παρά το ότι το κόστος του ήταν αμελητέο, δεν είχε γίνει παρά, τις συνεχόμενες παρακλήσεις μας.

Έτσι δε θα βλέπουμε πια κοκκινίζοντας από στενοχώρια και ντροπή τους επισκέπτες με καροτσάκια και τους συνοδούς τους να κάνουν μια ώρα για να περάσουν τα δυο σκαλάκια που ποτέ ένας αρτιμελής επισκέπτης δεν έχει προσέξει.

Η ευαισθησία σας για τους λιγότερο τυχερούς επισκέπτες της πόλης, είχε ήδη φανεί πέρυσι με την τοποθέτηση και λειτουργία αναπηρικών τουαλετών στις δημόσιες τουαλέτες της παλιάς πόλης και επιβεβαιώθηκε με. την τόσο μικρή αλλά και τόσο σημαντική επέμβαση φέτος. Η φροντίδα για τους ανάπηρους είναι πολιτισμός.

Είναι σημαντικό να δίνουμε άμεσες λύσεις σε ότι δεν κοστίζει και χρειάζεται μόνο καλή θέληση. ευχόμαστε να συνεχίσετε να δουλεύετε με τον ίδιο τρόπο και να ακολουθήσουν το παράδειγμα σας και οι υπόλοιποι Δήμοι.»