Τον προβληματισμό του για την εξαγγελία του πρωθυπουργού περί δικών-εξπρές για τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, λέγοντας χαρακτηριστικά, μέσω της συχνότητας του ΒΗΜΑ 99,5:

«Στη δέσμη των δικαϊκών και δικαιοπολιτικών ιδεών δεν μου ταιριάζουν ούτε οι δίκες-εξπρές, ούτε οι παραδειγματικές δίκες. Μου ταιριάζουν οι δίκες οι οποίες παράγουν αξιοπιστία.

» Κατά συνέπεια, πάμε σε δίκες οι οποίες θα γίνονται με τη απαιτούμενη από την ίδια τη Δικονομία ταχύτητα, αλλά και να αντιστοιχούν στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Να κρίνονται σε γρήγορους ρυθμούς πάντα με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων εκείνων που κατηγορούνται που αφορούν όσους διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα».

Για τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους o υπουργός είπε ότι για όσους έχει αποδειχτεί ότι παρανόμησαν, αναμφισβήτητα η Δικαιοσύνη πρέπει να έχει τον σαφή, υπεύθυνο και γρήγορο λόγο.

«Αλλά ταυτόχρονα όμως πρέπει να λειτουργήσουν με τρόπο αξιόπιστο και ταχύ οι διοικητικές υπηρεσίες» διευκρίνισε.

Μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό για το ίδιο θέμα, η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή κάλεσε τον υπουργό να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, «ώστε να επιβοηθηθούν με δυναμικό, με υποδομή, με προσωπικό και τα διοικητικά δικαστήρια που θα αναλάβουν μόνο αυτές τις υποθέσεις».

Η ίδια προανήγγειλε ότι με το άνοιγμα της Βουλής θα ζητήσει να καταργηθεί ο «απαράδεκτος και προσβλητικός» νόμος για τα προσωπικά δεδομένα.

«Τι θα πει προσωπικά δεδομένα; Ποιο είναι το όνομα υπαλλήλου που απελύθη χθες; Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην ανακοινωθεί» εξήγησε.

in.gr