Τελευταία ενημέρωση: 23:00

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης στην Πυροσβεστική από δύο φωτιές που ξέσπασαν με διαφορά μιας ώρας σε Χανιά και Ηράκλειο.

Η πρώτη εκδηλώθηκε στα Κεραμειά, ανάμεσα στις περιοχές Δράκωνα και Θέρισο και χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, εναέριων και επίγειων, περιορίστηκε έγκαιρα προτού επεκταθεί σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Η δεύτερη ξέσπασε στις 17:20 κοντά στον Προφήτη Ηλία, κοντά στις αρχαιότητες στα Μάλια, θέτοντας σε συναγερμό τις αρχές.

Συγκεκριμένα

Στάχτη 60 στρέμματα στα Κεραμειά

Η φωτιά στα Κεραμιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 16:00,  σε δύο μέτωπα και πήρε γρήγορα διαστάσεις καίγοντας συνολικά 60 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ για στην κατάσβεσή της "σηκώθηκε" αμέσως το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Στο σημείο έσπευσαν και ισχυρές επίγειες δυνάμεις με 8 πυροσβεστικά οχήματα και 18 υπαλλήλους από τους σταθμούς στα Χανιά, τις Βρύσες και το Καστέλι, ενώ στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν κάτοικοι από το Θέρισο και τα Κεραμειά αλλά και εθελοντές.

Η φωτιά δύο ώρες περίπου μετά την εκδήλωσή της τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και το μόνο που ανησυχεί τις αρχές είναι το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Η πυρκαγιά όπως αναφέρθηκε εκδηλώθηκε σε δύο μέτωπα, το ένα κοντά σε δρόμο και το δεύτερο και πιο ανησυχητικό σε δύσβατη περιοχή, κάνοντας δύσκολη την πρόσβαση σε επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Καταλυτική για την αντιμετώπιση της φωτιάς ήταν η συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου.

Να σημειωθεί ότι παρόλο που δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Φωτιά κοντά στις αρχαιότητες των Μαλίων

Σε εξέλιξη αν και σε ύφεση είναι πυρκαγιά στα Μάλια στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, κοντά στις αρχαιότητες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 17:20 το απόγευμα και στο σημείο επιχειρούν 5 οχήματα με 12 υπαλλήλους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο έδωσαν πραγματική μάχη με το χρόνο και τις φλόγες και απέτρεψαν τα χειρότερα καθώς η φωτιά περιορίστηκε ώστε να μην κινδυνεύουν οι αρχαιότητες των Μαλίων αλλά ούτε και σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

Μικρές εστίες φωτιάς στο Ρέθυμνο

Να σημειωθεί ότι δύο μικρές εστίες φωτιάς ξέσπασαν το βράδυ στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα σε περιοχές στο Μυλοπόταμο και το Αμάρι, στις 20:50 και 21:50 αντίστοιχα που χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών αρχών περιορίστηκαν γρήγορα.