Προβλήματα με το νόμο έχει ο Χουάν Μανουέλ Σάντσεθ Γκορντίγιο, ο δήμαρχος της Μαριναλέντα, του χωριού της Ανδαλουσίας με τη μηδέν ανεργία και φτώχεια.

Ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ διέταξε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κατά ομάδας συνδικαλιστών και αριστεριστών με επικεφαλής τοπικό βουλευτή της Ανδαλουσίας και δήμαρχο της κοινότητας Μαριναλέδα, οι οποίοι έκλεψαν τρόφιμα από σουπερμάρκετ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική κρίση και τις ανισότητες που μαστίζουν τη χώρα.

Ό υπουργός ανακοίνωσε πως εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά της ομάδος των ακτιβιστών με επικεφαλής τον βουλευτή της Ενωμένης Αριστεράς (IU) στο τοπικό Κοινοβούλιο (Χούντα) Χουάν Μανουέλ Σάντσεθ Γορδίλιο και δήμαρχο της Μαριναλέδα – ο οποίος αποτελεί μία \”μυθική\” προσωπικότητα στην αυτόνομη περιοχή του ισπανικού Νότου – \”έπειτα από μήνυση που κατέθεσε το Mercadona\”, ένα από τα σουπερμάρκετ που υπέστησαν την \”απαλλοτρίωση προϊόντων\”.

Η ομάδα εισέβαλε την Τρίτη σε δύο σουπερμάρκετ στην Εθίχα και στο Άρκος ντε Φροντέρα στην Ανδαλουσία, γεμίζοντας καροτσάκια με ζυμαρικά, λάδι, μπισκότα και άλλα προϊόντα διατροφής, δηλώνοντας πως θα τα αναδιανείμουν σε αναξιοπαθούντα άτομα σε \”κοινωνικές καντίνες\”, όπως εξήγησε ο Χοσέ Καβαλιέρο, εκπρόσωπος του Ανδαλουσιανής Ένωσης Εργατών (SAT).

Όπως είπε ο Σάντσεθ Γορδίλιο, ο οποίος συμμετείχε σε μία από τις επιχειρήσεις \”απαλλοτρίωσης\”, τα σουπερμάρκετ έχουν και αυτά μερίδιο στην οικονομική κρίση που σπαράσσει τη χώρα.

\”Εάν αυτό αποτελεί έγκλημα, ας μας συλλάβουν όλους, κανένα πρόβλημα. Εμείς είμαστε εδώ\”, διεμήνυσε ο Σάντσεθ Γορδίλιο, προσθέτοντας \”για εμάς, εκείνο που είναι απάνθρωπο και παράνομο, είναι που ο κόσμος είναι αναγκασμένος να ψάχνει στους σκουπιδοτενεκέδες για να βρει τροφή\”.

Ο Γορδίλιο έχει εγκατασταθεί, μαζί με αριστεριστές και στελέχη της SAT, που συμμετείχαν στις χθεσινές επιχειρήσεις, σε ένα ιδιωτικό αγρόκτημα στην περιοχή της Οσούνα, πραγματοποιώντας κατάληψη επί 19 ημέρες, απαιτώντας καλλίτερο αναδασμό των καλλιεργήσιμων γαιών στην Ανδαλουσία.

Η οικονομική κρίση, που έχει σαρωτικές επιπτώσεις σε ολόκληρη την Ισπανία, έχει λάβει καταστροφικές διαστάσεις στην Ανδαλουσία, περιοχή που επλήγη ιδιαίτερα από την \’φούσκα των οικοδομών\’ το 2008, και όπου το ποσοστό ανεργίας φθάνει στο 33,92% του ενεργού πληθυσμού. Ο Ισπανός υπουργός τόνισε πως ναι μεν η κρίση είναι σοβαρή, αλλά οι πολίτες \”δεν μπορούν να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook