Στρατιώτης από το Βασιλικό Σύνταγμα της Σκωτίας φέρεται να αφαιρούσε τα δάκτυλα των νεκρών από τα θύματα του αντίπαλου στρατοπέδου κατά την περιοδεία της μονάδας του στο Αφγανιστάν, η οποία έληξε τον Απρίλιο.

Η εφημερίδα Sun αναφέρει ότι κλιμάκιο ειδικών της βασιλικής στρατιωτικής αστυνομίας έχει ανακρίνει το στρατιώτη, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν αυτός τέθηκε σε διαθεσιμότητα ή απαλλάχθηκε εντελώς των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με τον Κλάιβ Φέαργουέδερ, πρώην αξιωματικό της SAS, τέτοιες πρακτικές συνιστούν ταμπού στα στρατιωτικά σώματα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις στρατιωτών που επιδίδονται σε αυτές.

Καθώς αναφέρει ο ίδιος, σε ορισμένες μονάδες απαιτείται να προσκομίσουν αποδείξεις κάθε φορά που ένας σημαντικός εχθρός ή στόχος πέφτει νεκρός. Ωστόσο, αυτές οι αποδείξεις, συνήθως και υπό κανονικές συνθήκες, είναι μία φωτογραφία ή ένα δείγμα του DNA του θύματος, σε καμία περίπτωση μέλη σώματος.

Τέλος, ο αξιωματικός προσέθεσε ότι είθισται οι στρατιώτες να παίρνουν τρόπαια μετά από μία μάχη, τα οποία όμως είναι κυρίως τμήματα από τον εξοπλισμό του εχθρού.

Τέλος, λόγος γίνεται από ειδικούς και για το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο άτομο να έπραξε όπως έπραξε υπό το καθεστώς ψυχολογικής πίεσης ή ακόμη και άλλης σοβαρότερης διαταραχής, πράγμα που σημαίνει ότι ο στρατός θα πρέπει να φροντίσει να εντοπίσει και να προλάβει άλλα τέτοια κρούσματα στο μέλλον.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook