Ελέγχους στα κυλικεία των πλοίων διενεργεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για την εξακρίβωση των τιμών των προϊόντων που πωλούνται, ενώ μέσω των Τμημάτων Εμπορίου Περιφερειακών Ενοτήτων όλης της Ελλάδας γίνεται έλεγχος σε καταστήματα με εποχιακά είδη και είδη κάμπινγκ μετά από καταγγελίες οργανώσεων καταναλωτών.

Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους στα κυλικεία των πλοίων, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Γ. Στεργίου κατά την επίσκεψή του στο λιμάνι του Πειραιά όπου διεξήχθη την Πέμπτη έλεγχος από τα κλιμάκια του υπουργείου, «η παραβατικότητα τείνει να περιοριστεί», ενώ συμπλήρωσε ότι όποιος πολίτης εντοπίσει αισχροκέρδεια στις τιμές τοστ, καφέδων και νερών στα πλοία μπορεί να καλεί στο 1520 και να καταγγέλλει τους παραβάτες.

Σε ερώτηση που του έγινε για την αύξηση της τιμής της βενζίνης, ο γενικός γραμματέας τόνισε πως το πρόβλημα με την αύξηση στην τιμή οφείλεται κυρίως στην αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου και στην πτώση του ευρώ, σημειώνοντας στη συνέχεια ότι δεν είναι τα πρατήρια αυτά που καθορίζουν στο μεγαλύτερο βαθμό τις τελικές τιμές.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ