Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ σε “Baa3” από “Baa2” προχώρησε η Moody΄s Investors Service, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Παράλληλα, ο οίκος υποβάθμισε “Baa3” από “Baa2” τα διεθνή μεσοπρόθεσμα αξιόγραφα προτεραιότητας χαμηλής εξασφάλισης (GMTN) καθώς τα διεθνή ομόλογα της θυγατρικής OTE Plc καθώς και την αξιολόγηση της βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ σε “Prime-3” από “Prime-2”. Όλες οι αξιολογήσεις παραμένουν σε αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση.

“Η σημερινή υποβάθμιση είναι συνέπεια της υποβάθμισης της Ελλάδας σε ‘B1’ από ‘Ba1’,\” αναφέρει ο επικεφαλής αναλυτής του οίκου για την εταιρεία, Carlos Winzer.

“Αυτό ήταν αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, της γρήγορης επιδείνωσης των καταναλωτικών δαπανών και των αυξανόμενων ανησυχιών για το μακροοικονομικό περιβάλλον της χώρας καθώς το ΑΕΠ αναμένεται να υποχωρήσει φέτος 3% (4,5% το 2010). Αυτό θα συνεχίσει να επηρεάζει την απόδοση του ΟΤΕ μεσοπρόθεσμα,” τονίζει ο Winzer.

“Το περιβάλλον θα επηρεαστεί περεταίρω από το πολυετές σχέδιο προσαρμογής της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο θα έχει αρνητική επίδραση στα πρότυπα ζήτησης για τον ΟΤΕ,” προσθέτει ο Winzer.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook