Η στήριξη της αγροτικής οικονομίας και ο επαναπροσανατολισμός των πόρων και η επίλυση των πιεστικών προβλημάτων, μέσα από λήψη και εφαρμογή συγκεκριμένων αποφάσεων, όπως η δημιουργία Ταμείου Αγροτικής Οικονομίας, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν σήμερα στη συνάντηση η που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ, ανάμεσα στο Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, το Γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχ. Παπαδάκη, του μέλους του Γραφείου Τομέα Αγροτικού του κόμματος κ. Ον. Σαριδάκη και του προεδρείου της ΟΑΣΝΗ.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η πρόταση που έχει καταθέσει ο Βουλευτής για τη δημιουργία Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και ο επαναπροσανατολισμός των διαθέσιμων πόρων, ώστε να κατευθυνθούν στην παραγωγή και προώθηση των προϊόντων.

«Το Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για χρηματοδότηση και παροχή εγγυήσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ρευστότητα στην πραγματική αγροτική οικονομία», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Κεγκέρογλου.

Συζητήθηκαν επίσης τα άμεσα προβλήματα των αγροτών του Νομού που αφορούν την αμπελουργία, την κτηνοτροφία και τα οπωροκηπευτικά, αλλά κυρίως τέθηκε το θέμα της εφαρμογής του Νόμου για τους Συνεταιρισμούς και τις απαραίτητες τροποποιήσεις, ώστε να οδηγηθούμε σε βιώσιμα οικονομικά σχήματα.

Τέλος τέθηκε το θέμα της εξισωτικής αποζημίωσης, που ως γνωστό θα καταβληθεί εντός Αυγούστου, προκειμένου να ξεκαθαριστούν ζητήματα δικαιούχων πριν την καταβολή τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook