Τουρκικές εφημερίδες αναφέρουν πως ο Πρόεδρος του ΔΣ της τουρκικής κατασκευαστικής εταιρείας «Αστσίογλου», κ. Γιασάρ Αστσίογλου σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Ελλάδα στο κλίμα κρίσης που επικρατεί , διαθέτει πολλές ευκαιρίες και ότι και οι ίδιοι είναι υποψήφιοι για την ΔΕΘ και για το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού στην Αθήνα, στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι σχεδιάζουν επένδυση 500 εκατ. δολάρια για τον εκθεσιακό χώρο. Είπε επίσης ότι πέραν των ιδιωτικοποιήσεων σχεδιάζουν επενδύσεις στην Ελλάδα και στους τομείς ενέργειας , ακινήτων και ανοικοδόμησης. Σημειώνεται από την εφημερίδα Star, ότι ο Έλληνας υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου που πήγε στην Κωνσταντινούπολη για επαφές με επιχειρηματίες, συναντήθηκε και με τον κ. Αστσίογλου .

Ο κ Καράογλου πριν την συνάντηση του με τον κ. Αστσίογλου, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους φέρεται να τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Η Star έχει τίτλο «Η εταιρεία Αστσίογλου υποψήφια για 2 πρότζεκτ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα». Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Radikal με τον τίτλο «Οι τούρκοι επιχειρηματίες πάνε για την Αθήνα» . Η Haberturk γράφει για το θέμα με τον τίτλο «Χτύπησε την πόρτα της γειτονικής χώρας για 2 μεγάλα σχέδια». Η Bugun έχει τίτλο «Οι τούρκοι προβαίνουν σε άλμα». Τα δημοσιεύματα πλαισιώνεται με φωτογραφία του κ Αστσίογλου με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης .

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook