Στη \”μάχη\” για τα ισοδύναμα, μετά το \”κλείσιμο\” του ζητήματος της καταβολής του φόρου σε δόσεις, σήμερα έκλεισε το θέμα των εξισωτικών αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους.

Έτσι, με βάση την κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη σήμερα από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, θα καταβληθεί εξισωτική αποζημίωση ύψους 160 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους κτηνοτρόφους.

Η πληρωμή θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 20 Αυγούστου και αφορά 70.000 περίπου δικαιούχους, κυρίως κτηνοτρόφους ορεινών, μειονεκτικών και νησιωτικών περιοχών.

Σε δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε ότι \”η υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης είναι μια μεγάλη ανάσα για δεκάδες χιλιάδες κτηνοτρόφους\”.

\”Μέσα σε αυτό το εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, η κυβέρνηση εθνικής ευθύνης αποδεικνύει στην πράξη ότι στηρίζει τον αγροτικό τομέα\” πρόσθεσε ο κ. Χαρακόπουλος.

Σημειώνεται ότι αν για κάποιο δικαιούχο υπάρχουν προβλήματα δικαιολογητικών ή προφανή σφάλματα στην αίτησή του, θα δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης μέσα στον Αύγουστο και η πληρωμή του θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

(paseges.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook