Οι εκπρόσωποι 20 μεγάλων ρωσικών μεσιτικών γραφείων, τα οποία ειδικεύονται στην πώληση εξοχικών κατοικιών και τουριστικών ακινήτων της Μεσογείου στην ρωσική αγορά, ανάμεσα τους και τα γραφεία μέσω των οποίων ήδη έχουν πραγματοποιηθεί επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην Κρήτη και στην Κέρκυρα θα βρεθούν στη χώρα μας στις 16 Μαρτίου για να διερευνήσουν νέες ευκαιρίες στην ελληνική αγορά ακινήτων.

Ειδικότερα, το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την προώθηση οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδος-Ρωσίας ανέλαβε την πρωτοβουλία για την διοργάνωση της Ημερίδας «Νέες ευκαιρίες στην ελληνική αγορά ακινήτων για τους Ρώσους επενδυτές».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 16 Μαρτίου 2011 στο ΕΒΕΑ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μεσιτικών γραφείων της Ρωσίας και την Ομοσπονδία κτηματομεσιτών Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, της Πρεσβείας της Ρωσίας και με αρωγή του «Invest in Greece» Agency.

Ηδη, οι οργανωτές της ημερίδας κάνουν λόγο για μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής Ελλήνων, κυρίως μεσιτών και κατασκευαστών, οι οποίοι τελευταία χρόνια στρέφονται με μεγάλη ελπίδα στους Ρώσους πελάτες.

Ανάμεσα στα πρακτικά θέματα που θα αναπτυχθούν στην Ημερίδα περιλαμβάνονται και οι ιδιαιτερότητες των διαφόρων περιοχών της Ελλάδας από την πλευρά της κτηματικής επένδυσηςς, ανάμεσά τους και σύμφωνα με αντίστοιχη ανακοίνωση, και η περιοχή της Κρήτης.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν τον χαιρετισμό τους ο Υφυπουργός εξωτερικών της Ελλάδος κ. Σ. Κουβέλης και ο Ρώσος Πρέσβης κ. Β. Τσχικβισβίλι.

Μεγάλο ενδιαφέρον των συνέδρων επικεντρώνεται στις συναντήσεις be to be ανάμεσα σε ρωσικά μεσιτικά γραφεία και Ελληνες καθώς και στις πιθανές επισκέψεις των Ρώσων για γνωριμία με αξιόλογα ελληνικά επενδυτικά σχέδια του τομέα real estate.

Στις 19 Μαρτίου 2011 θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο μέρος της Ημερίδας στην Κέρκυρα σε συνεργασία με το Επιμελητήριο της Κέρκυρας με το οποίο το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο υπέγραψε πριν από μερικούς μήνες το ειδικό Πρωτόκολλο συνεργασίας.

ΒΗΜΑonline

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook