Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και άλλων 11 Περιφερειών της χώρας, ξεκινά την Κυριακή 12 Αυγούστου στο Ελσίνκι της Φιλανδίας το 78ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών και Ινστιτούτων.

Η Περιφέρεια Κρήτης ως μέλος του Δικτύου Βιβλιοθηκών της Ελλάδας Future Library (που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»), θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο που θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Αυγούστου με τη συμμετοχή 150 χωρών από όλο τον κόσμο και περιλαμβάνει: σεμινάριο με εισηγητές εμπειρογνώμονες διεθνούς κύρους, επισκέψεις σε πρότυπες επιλεγμένες βιβλιοθήκες της Φιλανδίας όπως επίσης και την τελετή απονομής Διεθνούς βραβείου του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates.

Να σημειωθεί ότι το Future Library, κέρδισε το Διεθνές Βραβείο «Πρόσβαση στη Μάθηση 2010» του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates, (ύψους US$1 εκατομμυρίου) ως πρότυπο βιβλιοθήκης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι “Libraries Now! – Inspiring, Surprising, Empowering” με στόχο την ανάδειξη των βιβλιοθηκών και την πραγματοποίηση του οράματος που αποσκοπεί να φέρει στην αγκαλιά των βιβλιοθηκών όλους τους πολίτες όλων των κρατών που συμμετέχουν, ανεξαρτήτως ηλικίας, μόρφωσης, καταγωγής και θρησκείας, επενδύοντας όχι μόνο στην ανανέωση των συλλογών και της υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά στους ανθρώπους, που αποτελεί την ψυχή και τον λόγο ύπαρξης και λειτουργίας των βιβλιοθηκών.

Την Περιφέρεια Κρήτης θα εκπροσωπήσει η Ειδικός Σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης, Ήρα Βουτσαλά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook