Συμμετέχοντας στις δράσεις του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2012 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά και το «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον» παρουσιάζουν την εικαστική έκθεση «Διάφανο Γαλάζιο» της Jan Liodaki στο «Μουσείο Αλιείας» του Κολυμβαρίου και εγκαινιάζουν επίσημα το πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2012 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 στις 20:30 το βράδυ με μουσικές επιλογές από τον Γιώργο Σταθόπoυλο και ελεύθερη είσοδο.

Το γαλάζιο του υγρού στοιχείου στον χώρο της Jan Liodaki σηματοδοτεί το ελπιδοφόρο πέρασμα σε έναν κόσμο ανυπέρβλητης ομορφιάς, στα κυμαινόμενα επίπεδα εσωτερικής ανάλυσης και στην οριοθέτηση των άκρων, εκεί που το βλέμμα, το φως και η αναζήτηση ολοκληρώνουν το ταξίδι και την περιγραφή τους.

Το Φως είναι ο πρωταγωνιστής. Ο καυτός μεσογειακός Ήλιος είναι ο απόλυτος ενορχηστρωτής. Ο αφέντης του ουρανού, ο εφευρέτης του γαλάζιου. Και πίσω από τα πυκνά σύννεφα, και κάτω από την ψιλόκοκκη άμμο, και μέσα στα συμπαγή βότσαλα του βυθού δεν παύει να δηλώνεται τυραννικά και υπεροπτικά η παρουσία του στον ημι-διάφανο αλλά τελικά αιχμηρό κόσμο της Jan.

Μουσικές Επιλογές: Γιώργος Σταθόπουλος.

Εικαστική Επιμέλεια: Αντώνης Παλιμετάκης & Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook