Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» που συμμετέχουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη και οι Παιδικές- Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δημοτικού Κήπου και της Δημοτικής Ενότητας Σούδας , πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Αυγούστου, η δραστηριότητα «Ο χρόνος περνάει… μεγαλώνω!» στο χώρο της Παιδικής Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου, με εμψυχωτές την προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών κα Χουδαλάκη Βιβή και την εθελόντρια εκπαιδευτικό κα Τζιάκη Δέσποινα.

Ο χρόνος περνάει… μεγαλώνω!

Στόχος: Τα παιδιά εκφράζουν τις ανησυχίες τους αλλά και τον ενθουσιασμό τους για το γεγονός ότι μεγαλώνουν.

H εμψυχωτής κα Χουδαλάκη Βιβή, διάβασε στα παιδιά το βιβλίο Ο Πομελό μεγαλώνει, της Ramona Badescu, εκδ. Κόκκινο.

Ο Πομελό είναι ένα μικροσκοπικό ροζ ελεφαντάκι που ζει κάτω από ένα ραδικάκι. Όταν ανακαλύπτει πως πήρε λίγους πόντους , αρχίζει ν’ αναρωτιέται για χίλια δυο πράγματα:

Πως θα μεγαλώσει από μέσα του ώστε να μεγαλώσει και απ’ έξω του;
Μήπως δε μεγαλώσει ομοιόμορφα;
Μήπως μεγαλώνοντας γερνάμε;
Αναρωτιέται αν θα χει το δικαίωμα να κάνει τα πάντα όταν θα ναι τελείως μεγάλος, να ζει νέες εμπειρίες, να επιλέγει, να μαθαίνει περισσότερα…

\"\"

Συνεχίζοντας, η εμψυχωτής κα Δέσποινα Τζιάκη διάβασε το βιβλίο Ο μικρός γυρίνος στο μεγάλο κόσμο του Τζουλιάνο Φέρρι, εκδ. Πατάκης.

Ο μικρός γυρίνος μέσα σε λίγες μέρες αλλάζει. Δεν του αρέσει καθόλου, δε θέλει να μεγαλώσει και να χάσει τη μακριά ουρά του. Και ύστερα δεν ξέρει τι να κάνει μ’ αυτά τα καινούρια πόδια!

Κάποια μέρα θα καταλάβει και συγχρόνως θα ανακαλύψει ένα ολόκληρο καινούριο κόσμο έξω από το νερό…

Κατόπιν πάνω σε χαρτί του μέτρου που στερεώσαμε στον τοίχο, τα παιδιά σημείωσαν το ύψος τους και την ημερομηνία που μετρήθηκαν.

Πάνω στο χαρτί σημειώσαμε και το ύψος των εμψυχωτών και αντικειμένων, όπως οι καρέκλες της Βιβλιοθήκης.

Όπως ο Πομελό συγκρίνει το ύψος του με τα χορτάρια καθώς μεγαλώνει έτσι τα παιδιά συγκρίνουν το δικό τους με κάποιο αντικείμενο της Βιβλιοθήκης.

Ύστερα σχεδιάσαμε σε χαρτί το περίγραμμά του μικρότερου και αντίστοιχα του μεγαλύτερου παιδιού και διακοσμήσαμε τοίχο της Βιβλιοθήκης.

Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό, ταξίδεψαν στο χρόνο και φαντάστηκαν τον εαυτό τους …τους αγαπημένους τους, τις εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές , τον κύκλο της ζωής!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook