Το Εθνικό Ελληνικό Μουσείο του Σικάγου διοργανώνει μαζί με εκλεκτούς και διακεκριμένους σεφ, μαιτρ και μάγειρες διοργανώνει για μία ακόμη φορά, την πέμπτη για φέτος, με σκοπό την ενίσχυση του έργου του. Βασικός στόχος του Μουσείου εδώ και χρίνια είναι η ενίσχυση και η διάδοση του ελληνικού πολιτισμού.

Όλοι οι συμμετέχοντες είναι διακεκριμένοι και στις 20 Σεπτεμβρίου θα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους για να βοηθήσουν το Μουσείο να καλύψει τα ετήσια έξοδα λειτουργίας του.

Ο διοργανωτής της εκδήλωσης, Τζων Μπουντούβας (John Boudouvas) έχει μία αξιοσημείωτη πορεία στον χώρο της μαγειρικής με πολλές διακρίσεις. Μαζί του στην Κουζίνα του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου του Σικάγου θα δουλέψουν την βραδιά της ειδικής εκδήλωσης οι ομογενείς σεφ και μαιτρ Λούης Αλεξάκης, από το εστιατόριο «Αυλή», Γιώργος Αλπογιάννης, από το εστιατόριο City Porch, Γιάννης Αγυαλινός από το ξενοδοχειακό συγκρότημα Chicago Sheraton, Ανδρέας Μπάνος, από το εστιατόριο Heaven on Seven, Τζίμης Μπάνος από το εστιατόριο «Το Μοβ Γουρουνόπουλο», Τζων Χιακούλας από το Foodease Market, Λουκάς Κοραζίνας, από το εστιατόριο «Σικάγο 312», Τζων Γκάτσος, από το Tavern on Rush, Φράνκ Γεωργακόπουλος, από το Καφέ Μέλι και Αθηνά Μανωλάκου, από το Πανελλήνιο Ζαχαροπλαστείο.

Θα μαγειρέψουν επίσης εκείνο το βράδυ οι διακεκριμένοι φιλέλληνες μαιτρ της δημιουργικής μαγειρικής Jerome Bacle από το εστιατόριο Courtright’s, Dan Pancake και Beth Partridge από το Καφέ Autre Monde, Massimo Salatino, από τον όμιλο εστιατορίων Francesca’s, Carl Shelton από το εστιατόριο Boka και Randy Waidner από το εστιατόριο Gibsons.

Οι 17 αυτοί αρχιμάγειρες μαζί με τους βοηθούς τους που έχουν πληρώσει ένα μικροποσό για το δικαίωμα συμμετοχής τους στην εκδήλωσει, αναμένεται να δημιουργήσουν εκλεκτές γεύσεις και εδέσματα που θα ταξιδέψουν τους καλεσμένους στην Ελλάδα και θα τους δείξουν ένα δείγμα ελληνικού πολιτισμού.

(voanews.com)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook