Ένοπλη ληστεία με ένα νεκρό σημειώθηκε το πρωί στην Πάρο. Τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο υποκατάστημα τράπεζας, ενώ ένας τέταρτος τους περίμενε για τη διαφυγή. Κατά την έξοδό τους πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν οδηγό ταξί.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί τρεις από τους τέσσερις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με καπέλα και γυαλιά ηλίου, εισήλθαν στο υποκατάστημα της τράπεζας, ενώ ο τέταρτος συνεργός τους παρέμεινε εξωτερικά ως «τσιλιαδόρος».

Ο 53χρονος ιδιοκτήτης ταξί, ο οποίος αντελήφθη τους τέσσερις δράστες της ληστείας κατά τη διαφυγή τους, επιχείρησε να τους εμποδίσει και τότε ένας εκ των ληστών τον πυροβόλησε στο κεφάλι τουλάχιστον δύο φορές. Ο θάνατος του άτυχου ταξιτζή ήταν ακαριαίος.

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Μάρτυρες αναφέρουν ότι εκτός από τον οδηγό του ταξί και άλλοι διερχόμενοι κάτοικοι του νησιού επιχείρησαν να σταματήσουν τους δράστες, χωρίς όμως επιτυχία.

Τελικά οι ληστές, με λεία 45.000 ευρώ, τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο εντόπισαν καμένο οι αστυνομικοί σε ένα λιμανάκι της Νάουσας, στη περιοχή Αμπελάς, ακριβώς απέναντι από τη Νάξο. Στη συνέχεια χάθηκαν τα ίχνη τους.

Στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής για να συνδράμει στις έρευνες. Παράλληλα στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ενώ έχουν ήδη διατεθεί ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και δυνάμεις – αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ, άντρες της ΕΛ.ΑΣ. με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους κτλ. –  από την Αττική και από γειτονικά νησιά.

Στις έρευνες συνδράμουν και τρία σκάφη του Λιμενικού στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πάρου και Νάξου. Οι έρευνες όμως συνεχίζονται και στην Πάρο.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους δράστες της ληστείας που έγινε στις 16 Ιουλίου σε υποκατάστημα της Alpha Bank στις Σπέτσες.

H Αστυνομία καλεί όποιος πολίτης έχει αντιληφθεί ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση, να επικοινωνήσει με την τηλεφωνική γραμμή 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Επισημαίνεται ότι η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook