Ένα ζευγάρι στη βορειοδυτική Ινδία συνελήφθη, διότι φέρεται να πούλησε το επτά ημερών μωρό του, για να μπορέσει να πληρώσει τη θεραπεία του άρρωστου, μεγαλύτερου γιου του, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η Σάντγια Ντέβι, ο σύζυγός της και άλλα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν στη Σριγκανγκαναγκάρ, μια πόλη στο βόρειο τμήμα του ομόσπονδου κρατιδίου Ρατζαστάν.

Το ζευγάρι είπε ότι λόγω της ανέχειας αναγκάστηκε να δώσει το νεογέννητο, για να πληρώσει τη θεραπεία του γιου του, 2 ετών. Απελευθερώθηκε μετά την καταβολή εγγύησης. Το βρέφος επιστράφηκε στο ζευγάρι, ανέφερε η αστυνομία.

Στην έγκυο Ντέβι προσφέρθηκαν 40.000 ρουπίες (588 ευρώ) από ένα ζευγάρι, γείτονές της, εάν έκανε ένα γιο και τους τον έδινε για υιοθεσία, ανέφερε το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV.

\”Το μεγαλύτερο παιδί μου είναι άρρωστο, έτσι ήμουν αναγκασμένος να δώσω το νεογέννητο για υιοθεσία για 40.000 ρουπίες, αλλά μου έδωσαν μόνο 20.000 ρουπίες\” (περίπου 294 ευρώ), είπε ο πατέρας, που εργάζεται σε μια θέση μερικής απασχόλησης ως πωλητής.

Οι Αρχές άσκησαν δίωξη σε βάρος 11 ανθρώπων, περιλαμβανομένου του ζευγαριού που προσφέρθηκε να αγοράσει το βρέφος, της μαίας και αξιωματούχων που φέρονται ότι ετοίμασαν τα απαραίτητα έγγραφα, σύμφωνα με την αστυνομία.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook