Το Γραφείο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων και η Κοινωνική Υπηρεσία του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης, υλοποιούν και φέτος μετά την ιδιαίτερη επιτυχημένη συνεργασία της περυσινής χρονιάς επιμορφωτικό πρόγραμμα για κρατούμενους στην Αγιά, με τίτλο «Πριν την αποφυλάκιση».

Αυτό τόνισε σε συνέντευξη τύπου σήμερα 10/8/2012 στο Δημαρχείο Χανίων η αντιδήμαρχος αρμόδια σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη παρουσία του Προϊσταμένου τμήματος Παιδείας και Δια Βίου μάθησης του Δήμου Χανίων, Ναπολέων Ξιφαρά και της Συντονίστριας του Επιστημονικού Δικτύου Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Χρύσας Τερεζάκη .

«Στόχος είναι η προετοιμασία για την επανένταξη των κρατουμένων, η επανασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας και η ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων τους», επεσήμανε η κα Χατζηδάκη.

Και πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκειά του, παρουσιάζονται θέματα όπως η σύνταξη βιογραφικού, η προετοιμασία για συνέντευξη, ή η εύρεση θέσεων εργασίας, ενώ παράλληλα παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες για την εκπαίδευση ενηλίκων, τα δικαιώματα των εργαζόμενων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, την απασχόληση και την ανάπτυξη».

Η κα Αντιδήμαρχος γνωστοποίησε ακόμη ότι «πρόσφατα υπογράψαμε προγραμματική Σύμβαση με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης για την πραγματοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων σε όλη την έκταση του καλλικρατικού Δήμου Χανίων, για τον γενικό πληθυσμό , καθώς γνωρίζουμε πως οι ανάγκες είναι μεγάλες καθώς και τα θέματα της εκπαίδευσης ενηλίκων και ευελπιστούμε στη συνέχιση των προγραμμάτων είτε από ιδίους πόρους αλλά και αξιοποιώντας τα χρήματα που θα μεταφερθούν στο ταμείο του Δήμου από τα προγράμματα της ΝΕΛΕ».

Υπενθύμισε ακόμη ότι ο Δήμος Χανίων υλοποιεί αυτήν την περίοδο κι ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και φροντίδας ΑΜΕΑ, σε τρία ειδικά σχολεία της πόλης μας σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ, καθώς θεωρούμε πως τα αγαθά της παιδείας και της υγείας οφείλουμε να τα παρέχουμε σε όλους τους πολίτες, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.
Καταλήγοντας η κα Χατζηδάκη ευχαρίστησε τη Διευθύντρια και τις υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς για την τόσο επιτυχημένη συνεργασία, αλλά και τους εθελοντές εκπαιδευτές του Επιστημονικού Δικτύου Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης για τη συνδρομή τους.

Ο κος Ναπολέων Ξιφαράς ενημέρωσε από την πλευρά του ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου, μετά από ανίχνευση των εκπαιδευτικών-επιμορφωτικών αναγκών των κρατουμένων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς κι έχει διάρκεια 100 ώρες. Σχεδιάστηκε, σύμφωνα με τις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων, από το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης, σε τριάντα τρίωρες συναντήσεις (δύο την εβδομάδα). Περιλαμβάνει επίσης και τέσσερα βιωματικά εργαστήρια με θέματα: «Ηλεκτρονικό Εμπόριο», «Πολιτιστική Κληρονομιά και Τοπική Ανάπτυξη», «Παραγωγή Καινοτόμων Προϊόντων» κι «Ενεργός Πολίτης». Από αυτά έχουν ήδη διεξαχθεί τα δυο πρώτα.

«Επιδίωξή μας είναι συμβάλουμε στην επανασύνδεσή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία, να τους προσφέρουμε την ευκαιρία απόκτησης νέων δεξιοτήτων και να προβάλουμε τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας και της συμμετοχής. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευόμενους», σημείωσε.

Η κα Χρύσα Τεραζάκη συνεχάρη από την πλευρά της τον Δήμο Χανίων για την πρωτοβουλία του και τόνισε «τα οφέλη του προγράμματος για τους εκπαιδευόμενους που απώτερο στόχο έχουν την επανένταξη στη ζωή και την επανασύνδεση με την ενήλικη εκπαίδευση και είναι πολύ ενθαρρυντικό το ότι έχουν εκφραστεί όνειρα και επιθυμίες για την συνέχεια της εκπαίδευσης τους»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook