Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 27 τραυματίσθηκαν, ενώ αγνοείται η τύχη ενός αγνώστου μέχρι στιγμής αριθμού ανθρώπων μετά την κατάρρευση, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που προκάλεσε ο τυφώνας Χαϊκούι, φράγματος, στην επαρχία Ζετζιάνγκ της ανατολικής Κίνας.

Το νερά, μετά την κατάρρευση του ύψους 28,5 μέτρων φράγματος το οποίο βρίσκεται στους λόφους της νήσου Νταϊσάν, κοντά στην πόλη Ζουσάν, κατέστρεψε ή παρέσυρε τουλάχιστον 80 παλιά ξύλινα σπίτια.

Διασώστες πραγματοποιούν έρευνες στη λάσπη και στα ερείπια στο χωριό που βρίσκεται κοντά στο φράγμα.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από την Τετάρτη, από τον τυφώνα Χαϊκούι στην επαρχία Ζετζιάνγκ και στις γειτονικές επαρχίες Σανγκάη, Ανχούι και Τιανγκσού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικών Υποθέσεων, οι αρχές απομάκρυναν περίπου 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους από τέσσερις περιοχές στις οποίες κατέρρευσαν περίπου 5.000 κτίρια και 15.000 υπέστησαν ζημιές εξαιτίας του τυφώνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, σφοδρές βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις έγιναν αιτία να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 402 άνθρωποι στην Κίνα τον περασμένο μήνα.

news247.gr