Προς το τέλος Αυγούστου θα δοθούν στην τρόικα οι γενικές κατευθύνσεις του πακέτου των 11,5 δισ.ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.

«Όλα τα θέματα είναι στο τραπέζι και τα συζητούμε, βεβαίως μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και με σκοπό να εξοικονομήσουμε πόρους, προκειμένου τελικά να καταλήξουμε στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ» δήλωσε ο κ.Στουρνάρας.

Υπάρχει συνεργασία με όλα τα υπουργεία και στο πλαίσιο αυτό έγινε η σημερινή συνάντηση, είπε ο υπουργός Οικονομικών, χαρακτηρίζοντας «άψογη» τη συνεργασία του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν συμμερίζεται απόψεις συναδέλφων του που έθεσαν θέμα συνταγματικότητας της εργασιακής εφεδρείας, δήλωσε ότι ο ίδιος δεν έχει μιλήσει για αντισυνταγματικότητα. Σημείωσε: «Επειδή είμαι συνταγματολόγος και ξέρω πώς μιλώ, γενικά και αόριστα, για αντισυνταγματικότητα δεν είχα μιλήσει, ούτε όταν ήμουν στην έδρα. Τώρα πώς θα μιλήσω; Να απαντώ έτσι γενικά και αόριστα; Η αντισυνταγματικότητα προκύπτει όταν γίνουν νόμοι από συγκεκριμένες διατάξεις και εφαρμοστούν. Προφανώς θα τηρήσουμε όλες τις εγγυήσεις του Συντάγματος και την ισχύουσα νομιμότητα. Αυτά τα θεωρώ αυτονόητα».

Τόνισε, επίσης, ότι με τον υπουργό Οικονομικών αντάλλαξαν σκέψεις για τα δημοσιονομικά οφέλη της διοικητικής μεταρρύθμισης. «Όλες τις πλευρές και όλες τις δυνατότητες εξοικονόμησης χρημάτων από τη Διοικητική Μεταρρύθμιση».

Ερωτώμενος πότε θα πάρει την τελική του μορφή το μέτρο της εφεδρείας είπε ότι «εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, όλες οι περιπτώσεις και όλες οι δυνατότητες, για να εξοικονομήσουμε όσο μπορούμε περισσότερα από τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας και με τις εγγυήσεις του Συντάγματος».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook