Απορρίπτεται η αίτηση της πρωτοβουλίας πολιτών \”Χωρίς Χρέος Χωρίς Ευρώ\”, να αναγνωριστεί ως μη κερδοσκοπικό σωματείο από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοβουλία πολιτών \”ΧΧΧΕ\” έχει ως βασικές της θέσεις τα παρακάτω, όπως αναφέρονται στην ιδρυτική της διάταξη:

\”Κεντρικές μας επιδιώξεις είναι ο έλεγχος και η διαγραφή του δημόσιου χρέους, καθώς και η άμεση στάση πληρωμών των τοκοχρεολυσίων του. Η δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, ιδίως με τη μαζική κινητοποίηση γυναικών, ανέργων, νεολαίας και μεταναστών.

Η έξοδος από το ευρώ, και η παραγωγική αξιοποίηση των πόρων που έτσι θα εξοικονομηθούν προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Ο εργατικός και κοινωνικός έλεγχος στα μέσα παραγωγής. Η διαγραφή χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Η σύσταση δημόσιας κεντρικής τράπεζας χωρίς συμμετοχή ιδιωτών. Ο κοινός αγώνας για τη δημιουργία μιας Ευρώπης των εργαζομένων\”.

Με την απόφαση 20.059 του 2012, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απορρίπτει λοιπόν την αίτηση της πρωτοβουλίας πολιτών να αναγνωριστούν ως μη κερδοσκοπικό σωματείο, καθώς πίσω από την αίτηση αυτή \”διαβλέπει\”, \”άδηλους σκοπούς και κίνδυνο για τη δημόσια τάξη\”.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

\”Από την επωνυμία του σωματείου, η οποία αποτελεί προσδιοριστικό στοιχείο της ταυτότητάς του κατά τις σκέψεις που προεκτέθηκαν, προκαλεί σύγχυση και παραπλάνηση και ως προς τα μέλη που εκπροσωπεί το εν λόγω σωματείο και την ταυτότητά τους.

Έτσι εμφανίζεται ότι υπάρχουν άδηλοι σκοποί του σωματείου με αντίστοιχο κίνδυνο για τη δημόσια τάξη\”

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook