Τη πρώτη υποχώρηση έκανε το Υπουργείο Παιδείας στο Πρόγραμμα συγχωνεύσεων που προβλέπει στα πλαίσια του Σχολικού \”Καλλικράτη\”.

Το Γυμνάσιο Τυλίσου, που εμπίπτει στα όρια του Δήμου Μαλεβιζίου, αποφασίστηκε να συνεχίσει τη λειτουργία του παρά την αρχική απόφαση για την κατάργησή του.

Η απόφαση πάρθηκε, ύστερα από τη σημερινή συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μαμουλάκης με την Υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου και στην οποία διαβιβάστηκε η αντίρρηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εν λόγω συνένωση, καθώς κρίνονταν ως ανορθολογική.

Ειδικότερα, όπως μετέφερε ο κ. Μαμουλάκης το Γυμνάσιο Τυλίσου, στεγάζεται σε σύγχρονο και νεόδμητο κτίριο, ενώ την ίδια στιγμή, το πλησιέστερο σχολείο, το Γυμνάσιου Γαζίου βρίσκεται σε απόσταση 6 χλμ και έχει περίπου 900 (!) εγγεγραμμένους μαθητές, μην μπορώντας να δεχτεί περισσότερους.

Η πρόταση λοιπόν της Δημοτικής Αρχής είναι να διατηρηθεί μεν το Γυμνάσιο Τυλίσου, να προωθούνται δε μαθητές από την πόλη του Γαζίου προς το Γυμνάσιο Τυλίσου, προκειμένου και να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών και να μην αναγκάζονται μαθητές από το Γάζι να φοιτούν σε σχολεία του Ηρακλείου.

Η Υφυπουργός, ακούοντας την πρόταση του δημάρχου και λαμβάνοντας τις υπογραφές της πλειοψηφίας των κατοίκων από τις γύρω περιοχές, έκανε δεκτό το αίτημα και εν τέλει το Γυμνάσιο Τυλίσου θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook