Ολοσχερώς καταστράφηκε η επιχείρηση με ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό από τη φωτιά που ξέσπασε στις 18:30 το απόγευμα της Παρασκευής στη ΒΙΟΠΑ.

Η πυρκαγιά αρχικά εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έξω από το κτίριο της επιχείρησης, σε ανοιχτό χώρο όπου είχε μετατραπεί σε «χωματερή» με ποσότητες σκουπιδιών και ξύλων, με αποτέλεσμα να επεκταθεί γρήγορα εντός της επιχείρησης προκαλώντας ολοκληρωτική καταστροφή.

Οι αρχές ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα για τις αιτίες που οδήγησαν στο περιστατικό καθώς και καταγγελίες ότι δύο άτομα κινούνταν ύποπτα στο σημείο την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

βίντεο από το δελτίο της Νέας Τηλεόρασης

Μέχρι και σήμερα ένα όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας παραμένει στο σημείο καθώς η φωτιά ακόμα \”καπνίζει\” λόγω των υλικών που υπήρχαν εντός του κτιρίου.

Η κινητοποίηση για την κατάσβεση της φωτιάς ήταν μεγάλη ενώ ευτυχώς την ώρα του συμβάντος δεν υπήρχε κανείς εντός του κτιρίου ή πέριξ αυτού και έτσι δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Ωστόσο δεν έλειψαν τα προβλήματα κατά τη διάρκεια των προσπαθειών πυρόσβεσης καθώς αρκετοί από τους κρούνους που βρίσκονται στο ΒΙΟΠΑ δεν είχαν αρκετό νερό με αποτέλεσμα τα πυροσβεστικά οχήματα να χάνουν πολύτιμο χρόνο για ανεφοδιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις με συνολικά 12 οχήματα, 6 οχήματα από την πυροσβεστική υπηρεσία, υδροφόρα όχηματα του Δήμου Χανίων και του Δήμου Αποκορώνου και 1 όχημα από το ναύσταθμο Σούδας, δίνοντας πραγματική μάχη με το χρόνο και τις φλόγες προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά.

Μάλιστα λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ ένας ναύτης που είχε μεταβεί στο σημείο με όχημα του ναυστάθμου προκειμένου να συνδράμει στο έργο της πυρόσβεσης, οδηγήθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων προκειμένου να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες, καθώς οι πυκνοί μαύροι καπνοί και η μεγάλη θερμοκρασία που αναπτύχθηκε λόγω της φωτιάς, προκάλεσαν αδιαθεσία στον νεαρό και πολύ ελαφριά εγκαύματα στο στήθος.

\"\"

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων έδινε μάχη με τις φλόγες στο ΒΙΟΠΑ, μια δεύτερη φωτιά που ξέσπασε στις Μαδάρες, στις 19:30 περίπου, στην περιοχή Μεσκλά, ανάγκασε ένα πυροσβεστικό όχημα να αποδεσμευτεί από την πυρκαγιά και να μεταβεί στο σημείο μαζι με δύο ακόμη οχήματα από τους πυροσβεστικούς σταθμούς του Καμπανού και του Καστελίου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή κάνοντας δύσκολη την πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων, ωστόσο αυτήν την ώρα ελέγχεται ενώ έκαψε συνολικά 20 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

πυκνοί μαύροι καπνοί από τη φωτιά λόγω των υλικών που υπήρχαν στο κτίριο
\"\"
\"\"
\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook