Με την θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή πτώση αναχωρούν το Σάββατο και οι τελευταίοι κάτοικοι των Αθηνών. Από το πρωί επικρατεί συνωστισμός στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών.

Οι περισσότεροι προορισμοί έχουν 100% πληρότητα στα πλοία, όπως αναφέρει το protothema.gr. Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 26 δρομολόγια για το Σάββατο και 24 για την Κυριακή, από το λιμάνι της Ραφήνας 12 δρομολόγια για Σάββατο και 17 για την Κυριακή, ενώ από το Λαύριο θα πραγματοποιηθούν 7 δρομολόγια για το Σάββατο και 5 για την Κυριακή.

Πάντως, η κίνηση στα λιμάνια είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι κατά 20-30% (τα δρομολόγια φέτος είναι λιγότερα από πέρυσι) και σύμφωνα με παράγοντες της ακτοπλοΐας αυτό οφείλεται στην οικονομική κρίση.

Αυξημένη αναμένεται να είναι η κίνηση και στα οδικά δίκτυα της χώρας. Για το λόγο αυτό αλλά και για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου 2012 θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Στο μέτωπο του καιρού η ΕΜΥ κάνει λόγο για βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, όπου τα φαινόμενα κυρίως στα ορεινά θα είναι τοπικά έντονα.

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στην Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου (στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη).

Κυριακή
Καιρός: στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, το βόρειο Αιγαίο και την Εύβοια, νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα από το απόγευμα θα ασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους στα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση, με τη μέγιστη τιμή στους 30 με 32 βαθμούς, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Δευτέρα
Καιρός: στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και την Κρήτη, τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα βόρεια, και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Τρίτη και Τέταρτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά τμήματα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook