Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η «Γιορτή Εφτάζυμου» στην Κασταμονίτσα το Σάββατο 11 Αυγούστου. Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κασταμονίτσας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνει εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την «Βραδιά εφτάζυμου» στην περιοχή.

Η ομόθυμη συγκινητική και εθελοντική συμμετοχή των κατοίκων του χωριού στη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως η περηφάνια, η αίσθηση φιλοξενίας είναι ακόμη βαθιά ριζωμένη στον τρόπο ζωής και επικοινωνίας ειδικά στους ανθρώπους της Κρητικής υπαίθρου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του μορφωτικού εξωραϊστικού συλλόγου Κασταμονίτσας Άννα Ανδριανάκη, πρόκειται για μια γιορτή που αποτελεί θεσμό εδώ και πολλά χρόνια η οποία είναι αφιερωμένη στη κορυφαία στιγμή δημιουργίας και μόχθου της Κρητικιάς νοικοκυράς, της γιαγιάς, της μάνας, της αδελφής, της θυγατέρας, που με την εφευρετικότητα και την επίπονη προσπάθειά της αξιοποιούσε τα προϊόντα της Κρητικής γης, για να θρέψει την οικογένεια της, να φιλοξενήσει τους φίλους, και να γιορτάσει όλα τα χαρούμενα γεγονότα.

Το μουσικό κομμάτι της βραδιάς θα επιμεληθεί ο γνωστός Κρητικός καλλιτέχνης Νεκτάριος Σαμόλης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook