Ο επίτροπος Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσκληθεί να παραστεί σε συνέδριο που θα διοργανώσει το επόμενο τρίμηνο η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Κρήτης με θέμα την προώθηση των αγροτικών και παραδοσιακών προϊόντων του νησιού.

Στο συνέδριο θα κληθεί και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς επίσης και οι εμπλεκόμενοι φορείς της Κρήτης.
Οι σχετικές επαφές θα γίνουν κατά την επικείμενη επίσκεψη του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη στις Βρυξέλλες , ενώ στο πλαίσιο των προσπαθειών της Περιφέρειας για συνένωση των δυνάμεων του νησιού, εντάχθηκε και η σημερινή συνάντηση του κ.Αρναουτάκη με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης.

‘Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Περιφερειάρχης Κρήτης «συζητήσαμε την συνεργασία με την Περιφέρεια και τους άλλους φορείς για ενιαίο συντονισμό προς όφελος των αγροτών της Κρήτης».

Σε πρώτο στάδιο θα προχωρήσει η συνεργασία του ΣΕΔΗΚ με το «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας», ενώ η συνάντηση των στελεχών τους αποφασίστηκε να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια ο ΣΕΔΗΚ έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για καθιέρωση μιας ενιαίας Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης για όλα τα τυποποιημένα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα της Κρήτης , αλλά το σχετικό αίτημα είχε απορριφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ υπήρχαν και αντιδράσεις από Συνεταιριστική οργάνωση και από ιδιώτες τυποποιητές ελαιολάδου.

Όμως φαίνεται πως η προσπάθεια αυτή του ΣΕΔΗΚ, ταυτίζεται με τις απόψεις του κ.Αρναουτάκη για ενιαία εμφάνιση της Κρήτης και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να επανέλθει το θέμα, είτε για μια Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, είτε για μια ενιαία ονομασία Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook