Η 68η επέτειος του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων θα τιμηθεί τη Δευτέρα 13 Αυγούστου, παρουσία και της Υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη. Οι εκδηλώσεις που αφορούν στο ολοκαύτωμα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο με ένα πλούσιο πρόγραμμα. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας, όπου θα γίνει εισήγηση για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του τριημέρου έχει ως εξής:

Σάββατο 11 Αυγούστου 12
Εγκαίνια Φωτογραφικής Έκθεσης Κατεχόμενης Μόρφου
Προβολή ταινίας «Η Σύληση και η Καταστροφή της πανάρχαιας Κληρονομιάς».
7:00 μ.μ., Εκθεσιακός χώρος Αγροτικής Τράπεζας.

Κυριακή 12 Αυγούστου 12:
11.00 π.μ., αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου
ΦΑΚΕΛΟΣ: ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας. Εισηγήσεις για το Ζήτημα των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων στην Ελλάδα. Εθνικές και Διεθνείς Διαστάσεις Ομιλητές Στ. Περράκης - Ντ. Μαρούδα,
9:30μ.μ. θέατρο «Νίκος Ξυλούρης.
Συναυλία: «Κραυγές και Ψίθυροι»
Ψαραντώνης - Λουδοβίκος των Ανωγείων

Δευτέρα 13 Αυγούστου
Πανηγυρικός Εορτασμός της 68ης επετείου Ολοκαυτώματος Ανωγείων. Θα τελεστεί Επιμνημόσυνος δέηση στην Εκκλησία Αγίου Ιωάννη 10.30 π.μ, απο τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Μυλοπόταμου κ.κ. Ευγένιο. Τον Πανηγυρικό της Ημέρας, θα εκφωνήσει ο Γιάννης Β. Μανουράς, Πρόεδρος του Συλλόγου Ανωγειανών Αθήνας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο στην πλατεία Αρμί.

Το βράδυ της ίδιας μέρας θα παρουσιαστεί το μουσικού επετειακό έργο «ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ» που κυκλοφόρησε από το ΔΗΜΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ και το Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι «ΣΕΙΣΤΡΟΝ», σε κείμενα Γ. Καράτζη, μουσική επιμέλεια Π. Περυσινάκης, 9:30μ.μ., Πλατεία Αρμί.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ
Σάββατο 11 Αυγούστου: Θεατρική Παράσταση με το θίασο της Ελένης Γερασιμίδη σε έργα του Γεωργίου Σουρρή, «Θα τρελαθούν κι αφεντικά θα τρελαθούν και δούλοι», 9:30μ.μ., θέατρο «Νίκος Ξυλούρης»
Τρίτη 14 Αυγούστου: Συναυλία Βασίλη Σκουλά «Τα Έντεχνα». 9:30μ.μ., θέατρο «Νίκος Ξυλούρης».