Χαιρετίζοντας τις εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης του παγκόσμιου συμβουλίου Κρητών σήμερα Σάββατο 11/8/2012 στο Ρέθυμνο, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Νότης Μαριάς επισήμανε το σημαντικό ρόλο που αναλαμβάνουν να επιτελέσουν οι απανταχού Κρήτες στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, του νεοφιλελευθερισμού, της Ευρώπης των δανειστών και της Ελλάδας του μνημονίου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς κάλεσε το παγκόσμιο συμβούλιο Κρητών να δώσει δυναμικό παρόν στον αγώνα ενάντια στο νέο ρατσισμό που αναπτύσσετε κατά των συμπατριωτών μας σε πολλές χώρες του κόσμου και κυρίως στη Γερμανία .

Ζήτησε από τα μέλη του παγκόσμιου συμβουλίου Κρήτης να στηρίξει τις προσπάθειες του Ελληνικού λαού για απαλλαγή της πατρίδας μας από το μνημόνιο και να αναπτύξουν συντονισμένες αντιμνημονιακές δράσεις στις χώρες στις οποίες κατοικούν οι Κρήτες της διασποράς.

Βασική δράση του παγκόσμιου συμβουλίου Κρητών παρατήρησε ο Νότης Μαριάς πρέπει να είναι η έμπρακτη στήριξη των χιλιάδων επιστημόνων μας τους οποίους αναγκάζει η τρόικα να εγκαταλείψουν την Κρήτη και να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Κάλεσε επίσης τα μέλη του παγκόσμιου συμβουλίου Κρητών να επενδύσουν στις νέες τεχνολογίες, στον τουρισμό και σε άλλους παραγωγικούς τομείς.

Επισήμανε ότι οι χιλιάδες Κρήτες επιστήμονες της διασποράς πρέπει να συνεργαστούν με το Πανεπιστήμιο Κρήτης το Πολυτεχνείο Κρήτης το ΙΤΕ και άλλους επιστημονικούς φορείς του νησιού μας.

Τέλος ζήτησε από το παγκόσμιο συμβούλιο Κρητών να βοηθήσει αποτελεσματικά τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που αναπτύσσονται στην Κρήτη από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης και τις Μητροπόλεις του νησιού μας καθώς επίσης και από άλλους κοινωνικούς φορείς προκειμένου να μην πεινάσει ο λαός μας μετά την φοροεπιδρομή της τρόικας και της τρικομματικής κυβέρνησης.