Με μία άριστα οργανωμένη εκδήλωση \”έπεσε\” η αυλαία της αγωνιστικής περιόδου για το τμήμα τένις του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων.
Αναλυτικά τα τελευταία νέα του ΟΑΧ μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του (oaxtennis.gr):
Με την συμμετοχή 120 παιδιών ηλικίας 4 ως 14 ετών έκλεισε για μία ακόμα χρονιά το ετήσιο πρόγραμμα του τμήματος τένις του Ο.Α. Χανίων ολοκληρώνοντας έτσι μια ακόμα πετυχημένη σεζόν σε όλα τα επίπεδα. Σε μια εκδήλωση άριστα οργανωμένη από την προπονητική ομάδα του συλλόγου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν στο «Λούνα πάρκ» που είχε στηθεί για αυτά. 
Πολύ δυνατή μουσική και 11 πολύ όμορφα διαμορφωμένα παιχνίδια με στοιχεία από το τένις και όχι μόνο, έδωσαν την δυνατότητα στους μικρούς τενίστες και τενίστριες από τη μια να διασκεδάσουν με την ψυχή τους και από την άλλη να ξεδιπλώσουν όλο το ταλέντο και τις γνώσεις που πήραν από την φετινή ενασχόληση τους με το τένις. 
Η «ισορροπία», οι «ουρίτσες», τα «ιπτάμενα καπάκια», ο «καρχαρίας» και το «χρυσάφι της Κίνας», μ’ ένα προπονητή ντυμένο Κινέζο να κάνει τον φύλακα, ήταν μερικά από τα παιχνίδια στα οποία πήραν μέρος τα παιδιά. Η γιορτή ήταν τόσο καλά οργανωμένη που στα 2 γήπεδα του συλλόγου έπαιζαν ταυτόχρονα 100 παιδιά ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά που ανήκουν στις αγωνιστικές και μη ομάδες ως πρόθυμοι εθελοντές βοηθούσαν τους προπονητές στην διεξαγωγή των παιχνιδιών και στην κατεύθυνση των παιδιών. Η έκπληξη ήταν όταν αφού τελείωσαν με τα παιχνίδια τα παιδιά κλήθηκαν οι γονείς τους να δοκιμάσουν έτσι ώστε και αυτοί να έχουν την ευκαιρία να περάσουν καλά αλλά και να ζήσουν από μέσα αυτό που ζουν τα παιδιά τους. Πολλοί γονείς λοιπόν με προθυμία φόρεσαν τις κορδέλες που ξεχώριζαν τις ομάδες και μπήκαν στο γήπεδο για να… σαρώσουν. 
Στην συνέχεια δόθηκε ένα δωράκι σε κάθε παιδί ως ελάχιστη ανταμοιβή για την φετινή τους προσπάθεια και ακολούθησε μπουφές με εδέσματα για όλους. Όλοι έφυγαν κατενθουσιασμένοι και ανανέωσαν το τενιστικό ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο στις 10. Έτσι λοιπόν έκλεισε η φετινή σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μια ακόμα δύσκολη σεζόν λόγω του πολύ βαρύ χειμώνα αλλά και λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης εγκαταστάσεων, με το Δ.Σ. του συλλόγου να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την δημιουργία ενός καινούργιου χώρου που θα δώσει νέα ώθηση στο Χανιώτικο τένις.
Για την σεζόν 2011-2012 αλλά και την οργάνωση της γιορτής αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην προπονητική ομάδα του Ο.Α.Χ. που αποτελούνταν από  τους / τις : Ριτζάκη Μαρία, Χέλμη Ερμή, Πλατιά Νίκη, Γρηγοράκη Πωλίνα, Μπαγορδάκη Μαριάννα, Λάζο Βασίλη αλλά και τους Δρυμαλίτη Γιώργο, Καϋμενάκη Ηλία και Αλεξάκη Κάθυ που εργάσθηκαν στον σύλλογο μόνο στα χειμερινά προγράμματα καθώς και τον επικεφαλής προπονητή Δολιανίτη Μανώλη. 
Επίσης από το τμήμα τένις του Ο.Α.Χ. επισημαίνεται σε όλους τους συμμετέχοντες των χειμερινών αλλά και των καλοκαιρινών προγραμμάτων ότι για την συμμετοχή τους στο Χειμερινό πρόγραμμα 2012-2013 πρέπει να ανανεώσουν την εγγραφή τους από τις 27 ως τις 31/8 στη γραμματεία του Ο.Α.Χ. στο τηλέφωνο 54066 χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Εσωτερικό τουρνουά \”Καλοκαίρι 2012\”

Με την συμμετοχή 58 αθλητών πραγματοποιήθηκε το εσωτερικό πρωτάθλημα του Ο.Α.Χ. για παιδιά ηλικίας 9 ως 16 ετών εκτός των παιδιών από 12 ετών και πάνω της αγωνιστικής ομάδας.Σε 3 ημέρες που κράτησαν οι αγώνες όλα τα παιδιά έπαιξαν τουλάχιστον 2 αγώνες του ενός σετ και είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν αλλά και να δείξουν την δουλεία που έκαναν τον τελευταίο χρόνο. Πραγματοποιήθηκαν 2 κατηγορίες, μία με κανονική μπάλα και μία με πράσινη μπάλα  (25% χαμηλότερης πίεσης), όπου τα παιδιά πήραν μέρος στο τουρνουά που ήταν για την ηλικία και το επίπεδο τους. 
Στην κατηγορία της κανονικής μπάλας, που ήταν και η μεγαλύτερη, νικητής ήταν ο Μαλινδρέτος Ανδρέας, ο οποίος πέτυχε συνολικά 4 νίκες για να φτάσει στον τελικό όπου αντιμετώπισε τον μικρότερο του αλλά μαχητικότατο,  Κονταράκη Ανδρέα τον οποίο και νίκησε με σκορ 6/2. Ο Κονταράκης έφτασε στον τελικό πετυχαίνοντας στα ημιτελικά νίκη επί του Ματσαμάκη Αντώνη σ’ ένα συναρπαστικό αγώνα και για τους 2 που έληξε 7/6(6) και ενώ ο Κονταράκης βρέθηκε να χάνει 1/5. Εκτός από τον Ματσαμάκη την 3η θέση πήρε και ο Σχοινοπλοκάκης Γιώργος που έφτασε ως τα ημιτελικά με καλά παιχνίδια αλλά εκεί ηττήθηκε με 3/6 από τον Μαλινδρέτο. Στην ίδια κατηγορία στο ταμπλό των ηττημένων του 1ου γύρου νικήτρια ήταν η Μιουμπή Μύριαμ όπου παρότι έχασε στον 1ο γύρο δεν το έβαλε κάτω και με 4 νίκες κατέκτησε το consolation νικώντας στον τελικό τον Γεωργουσάκη Γιώργο με σκορ 6/4. Αντίστοιχα και ο Γεωργουσάκης με 3 νίκες έφτασε στον τελικό.
Στην κατηγορία της πράσινης μπάλας μεγάλος νικητής ήταν ο Διγενάκης Αλέξανδρος που κατά κοινή ομολογία απέδωσε καλύτερα απ’ όλους και νίκησε στον τελικό τον Βολτυράκη Βασίλη με σκορ 6/3. Αντίστοιχα καλά απέδωσε και ο φιναλίστ Βολτυράκης που στον δρόμο για τον τελικό πέτυχε 4 νίκες. Την 3η θέση κατέλαβαν οι Βροχάρης Αντώνης και Ζερβός Γιώργος οι οποίοι έπαιξαν πολύ καλά στα ημιτελικά αλλά δεν κατάφεραν να περάσουν. Στο ταμπλό των ηττημένων του 1ου γύρου νικητής ήταν με 3 νίκες ο Αλεξάκης Χρήστος που στον τελικό νίκησε την Μίλιτς Ιβάνα με σκορ 6/3 η οποία είχε πετύχει και αυτή 3 νίκες στο ίδιο ταμπλό.
Όλα τα παιδιά έμειναν ευχαριστημένα και οι προπονητές τους ενθουσιάστηκαν με το πάθος και την προσπάθεια τους. Μετά τις απονομές από τους Ματσαμάκη Γ. (έφορο τένις), Αρχοντάκη Γ. (γ.γ. Ο.Α.Χ.) και Μιουμπή Ζ. (έφορο εγκαταστάσεων) όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο με περισσότερη διάθεση και όρεξη.

Πανελλαδικές επιτυχίες

Με μία 2η και μία 3η θέση αλλά και δύο πλασαρίσματα στην τελική 8άδα του κυρίως ταμπλό επέστρεψαν οι μικροί αθλητές του Ο.Α.Χ. από το 6ο Πανελλαδικό πρωτάθλημα που διεξάχθηκε σε Πάτρα και Καλαμάτα. 

Ο Ναούμ Σπύρος με συμπαίκτη τον Σημαιοφορίδη Χάρη (Πεύκη) κατέκτησαν την 2η θέση στα διπλά της κατηγορίας κάτω των 14άρων ετών πετυχαίνοντας 3 νίκες συνδυαζόμενοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για να περάσουν στον τελικό νίκησαν τους Νταντίνη (Πάτρα) και Καιμαρα (Μαραθώνα) με 4/1 5/4(0) ενώ στον τελικό ηττήθηκαν από τους Πιτσινή (Χαλκίδα) και Μαγκλάρα (Φιλιππιάδα) με σκορ 3/6 4/6. Ο αθλητής του Ο.Α.Χ. προχώρησε στα μονά και ως τον γύρο τον 16. 

Στα κορίτσια 12 η αθλήτρια του Ο.Α.Χ. Κοκκινάκη Ευγενία με συμπαίκτρια την Γκόγκου Ελευθερία από τον Ο.Α. Σούδας κατέκτησαν την 3η θέση νικώντας στον προημιτελικό τις Μιουμπή / Μπαλάσκα επίσης του Ο.Α.Χ. με 6/0 6/0 αλλά στον ημιτελικό έχασαν στις λεπτομέρειες από τις Γρίβα / Καμπιώτη με 6/3 4/6 4/10. Σε αυτή την κατηγορία η Κοκκινάκη Ευαγγελία έφτασε ως τον 2ο γύρο ενώ η Ευγενία έχασε στον 1ο όπως και η Μπαλάσκα Βασιλική που πέρασε στο ταμπλό από τα προκριματικά. Η Μιουμπή Μύριαμ ηττήθηκε στον τελευταίο προκριματικό γύρο.  

Στα αγόρια 14 επίσης επιτυχία ήταν η είσοδος του αθλητή Κηπουρού Σταύρου στους 8 του ταμπλό με 2 νίκες επί των Μαγκλάρα (Φιλιππιάδα) με 7/6 6/3 και του συναθλητή του Αρετάκη Γιάννη, ο οποίος είχε περάσει στους 16 με καλή νίκη επί του Καλλίτση (Πετρούπολη), με σκορ 6/1 6/3. Στους 8 αποκλείστηκε από τον μετέπειτα νικητή της κατηγορίας Κοντόπουλο. Στο κυρίως ταμπλό στα 14άρια κατάφερε να μπει και ο Κρασουδάκης Γιάννης για πρώτη φορά φέτος αλλά στη ν συνέχεια ηττήθηκε από το νούμερο 1 της κατηγορίας των 12 Κάρδαρη, προσπαθώντας όμως πολύ κυρίως στο 2ο σετ. 

Στην 8άδα έφτασε όμως και η Ναούμ Μαρία η οποία επιβραβεύτηκε για την φετινή της προσπάθεια. Με 2 νίκες εναντίον των Τζανοπούλου και Καρπούζη έφτασε στον προημιτελικό αλλά εκεί ήταν άτυχη καθώς αντιμετώπισε την νικήτρια του τουρνουά Σωτηροπούλου (Βουλιαγμένη) και ηττήθηκε με σκορ 1/6 0/6. Στον 1ο γύρο του ταμπλό στην ίδια κατηγορία αποκλείστηκε η Διγαλάκη Κορίνα από την Τσιάρα με 0/6 2/6.
Τέλος ο Μαλινδρέτος Νικόλας αποκλείστηκε στα προκριματικά της κατηγορίας των αγοριών 12.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook