Στην έναρξη των εργασιών της 8ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, στο Ρέθυμνο, παραβρέθηκε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο κ. Κεγκέρογλου, στον χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Τσουρδαλάκη και τα μέλη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών για την ουσιαστική δουλεία που επιτελούν προς όφελος της Ελλάδας και της Κρήτης αλλά και των Κρητών της διασποράς, μίλησε για τον ιδιαίτερο ρόλο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών στην κρίσιμη περίοδο που περνά η Χώρα.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής τόνισε την ανάγκη η Περιφέρεια Κρήτης, ένας νέος αυτοδιοικητικός θεσμός, που εκφράζει το σύνολο του νησιού, να συνεργαστεί στενά με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών για την προώθηση των θεμάτων της Κρήτης, για τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό.

«Οι αρνητικές επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο αν υπάρχει παγκόσμια δικτύωση των δυνάμεων μας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από αυτή τη στενή συνεργασία», επισήμανε ο κ. Κεγκέρογλου και συνέχισε λέγοντας «πολλές φορές μιλάμε για την Ελλάδα που μας πληγώνει, αλλά πρέπει να το υπερβούμε αυτό και να συμβάλλουμε, ο καθένας από τη θέση του, για την ανάταξη της πληγωμένης Ελλάδας.

Οι Κρήτες και οι Έλληνες της διασποράς, έχουν αποδείξει ότι πρωτοπορούν σε αυτό».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook