Την Κυριακή 12 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας, με αφορμή της ανάληψης της προεδρίας του Δικτύου από τον Δήμο Ανωγείων.

Τα θέματα συζήτησης της συνεδρίασης είναι :

1ο ΜΕΡΟΣ: Ανάπτυξη και Συζήτηση από τους επιστήμονες Ντανιέλα Μαρούδα και Στέλιο Περάκη του θέματος των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων από την εμπειρία της παρουσίας τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

2ο ΜΕΡΟΣ: I. Καθορισμός δράσεων για την περίοδο 2012-2013

II. Πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του θέματος των αποζημιώσεων

III. Λοιπά θέματα.

Θα παρευρεθούν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και ο Δήμαρχος Πυλαία Χωρτιάτη, ο Δήμαρχος Βιάννου, ο Δήμαρχος Καντανού και εκπρόσωποι πολλών άλλων μαρτυρικών Δήμων

Το βράδυ της ίδιας μέρας θα έχουμε τη χαρά της μουσικής συνάντησης δύο κορυφαίων εκφραστών της τέχνης τους, τον Ψαραντώνη και τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, οι οποίοι με τη δημιουργική διαφορετικότητά τους θα μας ταξιδέψουν σε ένα μουσικό κόσμο με «Κραυγές και Ψίθυρους» στις 9:30μ.μ., θέατρο «Νίκος Ξυλούρης»

Tην Δευτέρα 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ο Πανηγυρικός Εορτασμός της 68ης επετείου Ολοκαυτώματος Ανωγείων. Θα τελεστεί Επιμνημόσυνος δέηση στην Εκκλησία Αγίου Ιωάννη 10.30 π.μ, απο τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Μυλοπόταμου κ.κ. Ευγένιο.

Τον Πανηγυρικό της Ημέρας, θα εκφωνήσει ο Γιάννης Β. Μανουράς , Πρόεδρος του Συλλόγου Ανωγειανών Αθήνας.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο στην πλατεία Αρμί.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη

Το βράδυ της ίδιας μέρας θα παρουσιαστεί το μουσικού επετειακό έργο ¨ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ¨ που κυκλοφόρησε από το ΔΗΜΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ και το Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι «ΣΕΙΣΤΡΟΝ», σε κείμενα Γ. Καράτζη, μουσική επιμέλεια Π. Περυσινάκης. 9:30μ.μ., Πλατεία Αρμί

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook