Μόλις δύο 24ωρα μετά τις πυρκαγιές σε δύο φορτηγά και τέσσερα αυτοκίνητα στο Ανήλιο Πηλίου, τα ξημερώματα της Κυριακής, γύρω στις 5.00 , η Π.Υ. δέχθηκε και νέα κλήση, αυτήν τη φορά από ομαδάρχη της κατασκήνωσης ΧΑΝ Πηλίου, για πυρκαγιά σε πάρκινγκ στον Αγ. Ιωάννη Μουρεσίου και πιο συγκεκριμένα στην θέση Παπά Νερό, δίπλα από την κατασκήνωση.

Η κινητοποίηση και η κατάσβεση ήταν άμεση, από 15 άνδρες με 4 οχήματα της Π.Υ., οι οποίοι μάλιστα πρόλαβαν από την καταστροφή ένα I.X., σε αντίθεση με άλλα 15, που είχαν παραδοθεί στις φλόγες, όπως και ένα τροχόσπιτο, μία βάρκα και ένα τρέιλερ.

Στο σημείο και ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Απόστολος Αλαμάνας, ο οποίος από κοινού με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Πύραρχο Νικόλαο Μιχαλάκη, δείχνουν αποφασισμένοι να εξυχνιάσουν την υπόθεση, καθώς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι συνδέεται, πέραν από αυτήν του Ανηλίου και με άλλες παρόμοιες που έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά των κατοίκων, που σηκώθηκαν κυριολεκτικά στο πόδι, η ανησυχία είναι έκδηλη, αφού, πέραν των συμβάντων, τρόμαξαν ιδιαίτερα και για το γεγονός ότι το τελευταίο σημειώθηκε μια ανάσα από την κατασκήνωση ΧΑΝ Πηλίου, η οποία αυτή την περίοδο είναι γεμάτη από μικρά παιδιά, που ευτυχώς, λόγω της έγκαιρης επέμβασης της Π.Υ., μετά από την ειδοποίηση του ομαδάρχη της κατασκήνωσης, δεν κινδύνεψαν στιγμή.

(e-volos.gr)