«Το ευρώ αποτελεί οριστική κατάκτηση. Μια κατάκτηση οικονομική αλλά και πολιτισμού. Δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω», δηλώνει ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Βιτόριο Γκρίλι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «La Republica ».

Σύμφωνα με τον κ. Γκρίλι, « δεν υπάρχει ιδιαίτερο ιταλικό πρόβλημα. Και αν υπάρχει, τους μήνες αυτούς, περιορίσθηκε σημαντικά, χάρη στην δράση της κυβέρνησης Μόντι».

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, επιβεβαιώνει, επίσης, ότι «η χώρα του δεν θα βρεθεί αναγκασμένη να προσφύγει στον μηχανισμό διάσωσης, από τη στιγμή που όταν αρχίσουν να λειτουργούν πλήρως τα μέσα που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορέσουν να μειωθούν σημαντικά οι πιέσεις επί των διαφορών απόδοσης των ομολόγων του δημοσίου».

«Το μόνο που μας χρειάζεται, είναι λίγη ηρεμία από την πλευρά των αγορών, ώστε να συνεχίσουν να δείχνουν εμπιστοσύνη και να διατηρήσουν τις επενδύσεις τους στην χώρα μας. Με άλλα λόγια, χρειάζεται μια εξομάλυνση της όλης κατάστασης της αγοράς», συμπληρώνει ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο Βιτόριο Γκρίλι, θεωρεί, πάντως, ότι, σε κάθε περίπτωση, δεν θα ζητηθεί η υπογραφή νέων μνημονίων και εξηγεί ότι «το Μνημόνιο Κατανόησης που ορίσθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, χρειάζεται, πρώτα από όλα, για το λόγο αυτό: για να μπορέσουν να ενεργοποιηθούν τα μέτρα σταθεροποίησης, μέσω των οποίων οι χώρες επιβεβαιώνουν τις δεσμεύσεις που έχουν ήδη λάβει και επικυρώνουν την βούλησή τους να συνεχίσουν να πορεύονται στην οδό των μεταρρυθμίσεων».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook