«Είμαι απογοητευμένος». Με αυτή τη φράση ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ επανέρχεται για να σχολιάσει τις προσπάθειες της Αθήνας για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, αλλά και την εκμετάλλευση επενδυτικών προτάσεων που έγιναν από γερμανικής πλευράς.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus, ο Ρέσλερ διαμαρτύρεται εκ νέου για την απουσία προόδου σε θέματα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και για το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά, όπως λέει, δεν αξιοποίησε τις προτάσεις που έκανε ο ίδιος και η γερμανική κυβέρνηση για επενδύσεις.

«Σχεδόν καμία από τις υπηρεσίες μας δεν χρησιμοποιήθηκε από την ελληνική πλευρά» αναφέρει.

Σε ερώτηση περί του λεγόμενου «Σχεδίου Μάρσαλ» για την Ελλάδα, ο Ρέσλερ κατηγορεί εκ νέου την Αθήνα για ασυνέπεια, θέτοντας ως παράδειγμα την απουσία προόδου στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης φωτοβολταϊκών μονάδων, που αποθαρρύνει τους επενδυτές, μεταξύ των οποίων ένας γερμανός κατασκευαστής που είχε εκφράσει ενδιαφέρον.

«Όποιος αποτυγχάνει να συμμορφωθεί με τα συμφωνηθέντα, δεν μπορεί να αναμένει βοήθεια» επαναλαμβάνει ο Γερμανός αντικαγκελάριος, υπογραμμίζοντας τα λόγια του προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ότι μία ελληνική έξοδος από το ευρώ δεν είναι επιθυμητή «αλλά είναι διαχειρίσιμη».

Αντιθέτως, όπως σημειώνει ο Ρέσλερ, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν στο πλευρό τους την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη διότι εφαρμόζουν μεταρρυθμίσεις.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook