Σαφώς πιο βελτιωμένος σε σχέση με προηγούμενα φιλικά παιχνίδια παρουσιάστηκε στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη ο Πλατανιάς.
Η χανιώτικη ομάδα επικράτησε 2-0 στο Παγκρήτιο, σε φιλικό προετοιμασίας που έγινε το απόγευμα της Κυριακής (12/8). 
Ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα, έστω και ανεπίσημο, έκανε ο Γιάννης Ποτουρίδης, που χρησιμοποιήθηκε στο αρχικό σχήμα από τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Χατζηνικολάου. 
Στο πρώτο μέρος οι φάσεις ήταν λιγοστές, με τον Ντόε να απειλεί στο 13\’ και τον Εργοτέλη να \”απαντάει\” στις ευκαιρίες στο 26\’ με την επικίνδυνη σέντρα του Ρέντζα, που μπλόκαρε προ του Κατσικοκέρη ο Λαζαρίδης. 
Προς το τέλος του ημιχρόνου (44\’) οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα με σουτ-\”φωτοβολίδα\” από τον Νούνιες, που πέτυχε το πρώτο του ανεπίσημο γκολ με τη νέα του ομάδα.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι \”άγγιξαν\” την ισοφάριση αλλά ο Κηπουρός με τη βοήθεια του δοκαριού σταμάτησε το πλασέ του Μπουχαλάκη, με τον 37χρονο γκολκίπερ να επεμβαίνει και σε πλασέ του Χαντί στο 55\’.
Αφού δεν έγινε το 1-1 σημειώθηκε το 0-2 στο 65\’, με τον προωθημένο Τζανή να εκμεταλλεύεται τις κόντρες και από κοντά να πετυχαίνει το τελικό σκορ.
Ο Εργοτέλης έψαξε τη μείωση του σκορ αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα οι προσπάθειες των Ευαγγέλου (83\’), Κανδηλάκη (88\’) και Δωματά (89\’).
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Σίνισα Γκόγκιτς): Καβουσάκης, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς (62’ Κανδηλάκης), Τζανακάκης, Ρομάνο, Χαντί (74’ Άλα), Μπουχαλάκης (62’ Ευαγγέλου), Κατσικοκέρης (62’ Δωματάς), Ρέντζας (46’ Μπουρσέλης), Κοζορώνης (62’ Κούρτι), Κούτρης. 
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Λαζαρίδης (46’ Κηπουρός), Αργυρόπουλος (60’ Παληγεώργος), Ντόε (60’ Τζανής), Ποτουρίδης (60’ Δημήτρης), Κανακούδης (60’ Κουρτεσιώτης, 70\’ λ.τ. Κανακούδης), Κάλαϊτζιτς (60’ Δέντσας), Νούνιες (46’ Γκονζάλες), Μιρτσέτα (60\’ Δράμι), Ουκάρ (74’ Γιακουμάκης) Μαραγκουδάκης (46’ Μαρτσάκης), Αναστασάκος (60\’ Τσοντάκης).

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook