Η απίστευτη και όμως αληθινή ιστορία της ομογενούς Mαρίας Gruber και του συζύγου της Harry ήρθε στο φώς της δημοσιότητας από την εφημερίδα «Herald Sun».

Σύμφωνα μάλιστα με το δήμοσιευμα πολλοί γάμοι οι οποίοι έχουν τελεστεί κανονικά από ορθόδοξους κληρικούς δεν δηλώθηκαν στο Αυστραλιανό Ληξιαρχείο.

Το πρόβλημα αποκαλύφθηκε, όταν η υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων του υπουργείου Εξωτερικών της Αυστραλίας πληροφόρησε το ζεύγος ότι για τις αυστραλιανές Αρχές δεν είναι έγγαμοι!

Όσες προσπάθειες και αν κατέβαλαν για να αποδείξουν ότι ο γάμος τους είναι νόμιμος δεν απέδωσαν και έτσι κατέφυγαν στο οικογενειακό δικαστήριο το οποίο τελικά ανάγκασε το Ληξιαρχείο να αναγνωρίσει τον γάμο λέγοντας μάλιστα ότι εφόσον υπάρχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πιστοποιούν τον έγγαμο βίο δεν υπάρχει πρόβλημα.

«Υποβάλαμε αίτηση για διαβατήριο και οι Αρχές μας πληροφόρησαν ότι δεν είμαστε έγγαμοι. Καταλαβαίνετε πώς αισθανθήκαμε και οι δύο.

Η σκέψη που μας εξόργισε περισσότερο ήταν, τι θα κάναμε αν χάναμε τα διαβατήριά μας σε μία ξένη, τριτοκοσμική χώρα και δεν μπορούσαμε να τα αντικαταστήσουμε, αφού κατά τις Αυστραλιανές Αρχές δεν ήμασταν ανδρόγυνο» δήλωσε η ομογενής Μαρία για την τραγελαφική περιπέτεια που έζησε.

(greekreporter.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook