«Γεμάτοι Κρήτη» και με τις καλύτερες των εντυπώσεων αναχώρησαν από το νησί μας οι Γερμανοί μουσικοί, μέλη της ορχήστρας Vollmaringer Musikanten της Γερμανικής Περιφέρειας του Μέλανα Δρυμού, που βρέθηκαν στον τόπο μας για μια σειρά συναυλιών, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης.

Οι περίπου 40 μουσικοί, που εντυπωσίασαν με την καλλιτεχνική τους παρουσία δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές του νησιού, την φιλοξενία –παραμονή- συναναστροφή τους με τους κατοίκους του νησιού και τόνισαν ότι θα γίνουν καλοί πρεσβευτές της Κρήτης στο εξωτερικό, διαφημίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα του τουριστικού προορισμού, τον οποίο οι ίδιοι βίωσαν για μια εβδομάδα.

Οι Γερμανοί καλλιτέχνες με την ορχήστρα τους, έδωσαν πέντε συναυλίες στους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς των βορείων παραλίων της Ανατολικής Κρήτης (Αμμουδάρα, Ηράκλειο, Χερσόνησο, Σταλίδα και Ελούντα, όπου η Γερμανική τουριστική αγορά είναι ισχυρότερη) από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 6 Αυγούστου, εντυπωσιάζοντας Έλληνες και ξένους.

Τοπικοί φορείς και πολίτες που απόλαυσαν τη μουσική πανδαισία της γερμανικής ορχήστρας, καθώς στελέχη των ξενοδοχείων, αλλά και εκατοντάδες γερμανοί και άλλοι τουρίστες , δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το μουσικό αποτέλεσμα και εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι τέτοιες ενέργειες συνδράμουν αποτελεσματικά στη βελτίωση της εικόνας της Κρήτης προς το εξωτερικό και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας για τον τουριστικό προορισμό του νησιού, που σκοπίμως βάλλεται το τελευταίο διάστημα.

Οι Γερμανοί καλλιτέχνες στο υπέροχο- όπως το χαρακτηρίζουν- μουσικό ταξίδι τους στην Κρήτη, ήρθαν σ’ επαφή με το Μουσικό Σχολείο που λειτουργεί μέσα στην πρώην Αμερικάνικη Βάση Γουρνών, μια καθηγήτρια του οποίου τους συνόδευσε σε συναυλία που έδωσαν σε ξενοδοχείο της Ελούντας, με το αποτέλεσμα να είναι απροσδόκητα αρμονικό.

 Οι επικεφαλής της ορχήστρα κάλεσαν μάλιστα το Μουσικό Σχολείο του Ηρακλείου στη μεγάλη έκθεση λουλουδιών, κήπων και εξωτερικών χώρων, που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στην πόλη Nagold, όπου γίνονται παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και συγκεντρώνονται περισσότεροι των 500.000 επισκεπτών.

Τα μέλη της ορχήστρας που είναι κυρίως καθηγητές, δάσκαλοι, στελέχη επιχειρήσεων και εργαζόμενοι στη Mercedes, οπότε και μπορούν να διαδώσουν το μήνυμα για την Κρήτη στους εργασιακούς τους χώρους, ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Κρήτης για το συντονισμό του ταξιδιού και των συναυλιών τους, καθώς και τους Δήμους Ηρακλείου και Χερσονήσου για τη συνδρομή τους.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το μουσικό ταξίδι των Γερμανών καλλιτεχνών στην Κρήτη είναι το βασικό θέμα στην ιστοσελίδα τους (www.vollmaringer-musikanten.de). Στην αρχική σελίδα όπου φιλοξενείται η ελληνική σημαία, φωτογραφία της ορχήστρας και η αφίσα των συναυλιών στην Ανατολική Κρήτη, το κεντρικό θέμα φέρει τον τίτλο «Φτάσαμε σαν επισκέπτες- Φύγαμε σαν φίλοι», το οποίο και αντικατοπτρίζει το κλίμα που βρήκαν στην Κρήτη. Παραπλεύρως φιλοξενούνται πέντε άρθρα από τις εμπειρίες των μουσικών στην Κρήτη, τα οποία και προβάλλονται από εφημερίδες και κανάλια της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook