Την έντονη αντίδραση και των Δημάρχων του Νομού Λασιθίου έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει τους πόρους προς τους Ο.Τ.Α .

Οι Δήμαρχοι αλλά και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ Κρήτης και Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Τ.Ε.Δ Λασιθίου για τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται και ζήτησε τις δικές τους προτάσεις .

 Ο κ. Κουράκης που βρέθηκε γι αυτό το λόγο το πρωί στον Άγιο Νικόλαο ενημέρωσε τους συναδέλφους του για τις τελευταίες εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τις συναντήσεις της Κ.Ε.Δ.Ε με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και υπουργούς και ανέλυσε όλα τα δεδομένα που αφορούν τη χρηματοδότηση των Δήμων αλλά και για το έκτακτο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Αυγούστου .

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ έκρουσε για μια ακόμη φορά το κώδωνα του κινδύνου για τη μείωση των πόρων στους Ο.Τ.Α που οδεύουν προς στάση πληρωμών, σε παύση παροχής βασικών προνοιακών και κοινωνικών υπηρεσιών και με θύματα τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει πίεση προς το κεντρικό κράτος ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία ,η φοροδιαφυγή και όλα εκείνα που αποτελούν ανάχωμα για την ανάπτυξη και δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους του προς όφελος των πολιτών.

Οι Δήμαρχοι του Νομού περιέγραψαν με τη σειρά τους με το πιο δραματικό τρόπο τη κατάσταση των Δήμων τους και συμφώνησαν όπως είπε και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης η αντίδραση να είναι δυναμική καθώς οι επιπτώσεις για τους πολίτες – και ιδιαίτερα για τους αναξιοπαθούντες – από την κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είναι πολύ πιο μεγάλες από την κατάρρευση του ίδιου του κράτους.

Επίσης αποφασίστηκε στις 26 Αυγούστου πριν το συνέδριο να πραγματοποιηθεί ολομέλεια των Δημάρχων όλης της Κρήτης στα πλαίσια της Π.Ε.Δ και εκεί να διαμορφωθεί η τελική πρόταση που θα τεθεί στο συνέδριο και θα αφορά το κλείσιμο των Δήμων σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook