Μπαράζ οργανωμένων ρατσιστικών επιθέσεων καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα και σε διάφορες περιοχές της χώρας, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του νεαρού Ιρακινού στο κέντρο της Αθήνας από πέντε άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Την ώρα που οι έρευνες της Αστυνομίας για τη σύλληψη των δραστών, βρίσκονται σε εξέλιξη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας δήλωσε ότι «η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέμενη πρόφαση κι αν βρίσκουν. Ζήτησα ήδη από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας την επιτάχυνση των ενεργειών για την ανακάλυψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης, προκειμένου να οδηγηθούν το συντομότερο δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης.»

Την έντονη αντίδρασή του στις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που λαμβάνει το πρόβλημα της εγκληματικότητας στη χώρα, εξέφρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοίνωσής του, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί κλίμα μισαλλοδοξίας και ότι «κλείνει τα μάτια» στις επιθέσεις ρατσιστικής βίας και μίσους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος:

«Τα εγκλήματα  ρατσιστικής  βίας  και φυλετικού μίσους  πυκνώνουν με το γενικότερο πολιτικό κλίμα στοχοποίησης της μετανάστευσης, ως της αιτίας όλων των δεινών της χώρας, να ενισχύει τέτοιου είδους φαινόμενα.

Το πρόβλημα της εγκληματικότητας, που δεν μπορεί να ταυτίζεται με τους μετανάστες, αλλά  και το ζήτημα της μετανάστευσης απαιτούν ολοκληρωμένη, υπεύθυνη και συνολική αντιμετώπιση.

Δεν μπορεί η κυβέρνηση  με τον τρόπο που αντιμετωπίζει  αυτά τα θέματα να καλλιεργεί ένα κλίμα  μισαλλοδοξίας και να «κλείνει τα μάτια» σε αυτές τις επιθέσεις  ρατσιστικής βίας και μίσους.  Αλλοίμονο για την κοινωνία αν επικρατήσει η αντίληψη περί συμψηφισμού  και συλλογικής ευθύνης και αν ο κύκλος βίας συνεχισθεί . Το έγκλημα  είναι το ίδιο αποτρόπαιο όποιος και  αν το διαπράττει.

Για τα ζητήματα της μετανάστευσης,  έχουμε κατ΄ επανάληψη καταθέσει τις προτάσεις μας, καθώς πρέπει να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο μιας συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής (αλλαγή του Συμφώνου για την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, Δουβλίνο ΙΙ), προτάσεις που είναι ρεαλιστικές και σε συνάφεια με αυτές του ΟΗΕ».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook