Το νέο σύστημα παρακολούθησης της συνταγογράφησης παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στην έδρα του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά.

Στόχος είναι ο ΕΟΠΥΥ να μπορεί να παρακολουθεί καθημερινά, σε πραγματικό χρόνο, όλες τις συνταγές που συνταγογραφούνται και εκτελούνται. Έως σήμερα το Ταμείο είχε τη δυνατότητα να ενημερώνεται ανά δίμηνο, οπότε εντοπίζονταν εκ των υστέρων υπερβάσεις, που δεν ήταν δυνατό να ελεγχθούν.

Τα στοιχεία τα οποία θα προκύπτουν τώρα από τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι ο αριθμός των συνταγών που συνταγογραφούνται, το μέσο κόστος ανά συνταγή, το φαρμακείο στο οποίο εκτελούνται, η δαπάνη που προκαλεί κάθε γιατρός και συνεπώς ποιοι γιατροί υπερβαίνουν τον μέσο όριο των επισκέψεων.

«Επανασχεδιάζουμε τον ΕΟΠΥΥ του 2020 χτίζοντας γερές βάσεις, τον δεύτερο μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Σαλμάς μετά το τέλος της παρουσίασης. «Η παρακολούθηση της συνταγογράφησης σε πραγματικό χρόνο θα οδηγήσει σε εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης. Για να το επιτύχουμε αυτό δεν δαπανήσαμε ούτε ένα ευρώ» πρόσθεσε.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook