Άλλη μία προσφυγή στο γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο κατά της συμμετοχής της χώρας στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης, τον ESM, κατατέθηκε στην Καρλσρούη, πιθανώς καθυστερώντας την απόφαση του Δικαστηρίου που αναμένεται το Σεπτέμβριο.

Η προσφυγή κατατέθηκε τη Δευτέρα από την γερμανική ομάδα «Europolis», επικεφαλής της οποίας είναι ο ακαδημαϊκός Μάρκους Κέρμπερ. Η νέα προσφυγή θέλει να συσχετίσει την απόφαση της Καρλσρούης με την τύχη παρόμοιας προσφυγής κατά του ΕSM ενός Ιρλανδού βουλευτή στο Δουβλίνο, η οποία έχει παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η Europolis ζητά από την Καρλσρούη είτε να παραπέμψει και η ίδια την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ή να περιμένει την απόφασή του, όπως ανέφερε η ομάδα σε σχετική της ανακοίνωση.

Όπως έχει προγραμματιστεί, το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο θα αποφανθεί στις 12 Σεπτεμβρίου για το μηχανισμό. Η Γερμανία, η Βουλή της οποίας έχει υπερψηφίσει με ενισχυμένη πλειοψηφία το μόνιμο μηχανισμό, δεν έχει κυρώσει ακόμη τη συμμετοχή της στον ESM λόγω της Καρλσρούης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook