Οι οικονομικές συνθήκες «δεν επιτρέπουν φέτος τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% παρά το ότι επρόκειτο για δέσμευση της κυβέρνησης» ανέφερε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Η υπουργός ανέφερε πως γίνονται «ειλικρινείς προσπάθειες και η μείωση θα ισχύσει από το 2013», μιλώντας τη Δευτέρα στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 68η επέτειο του ολοκαυτώματος των Ανωγείων.

Εστιάζοντας επίσης «στην ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη» για την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας, η Όλ.Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι αυτή είναι η προσπάθεια την οποία καταβάλλει τόσο η ίδια όσο και το υπουργείο «δεδομένου πως οι τουρίστες επηρεάζονται άμεσα και από τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί αλλά και από την εικόνα μιας χώρας».

«Κοιτάζουν πολύ και υπολογίζουν την ασφάλεια, την κοινωνική ειρήνη… Όλοι μας πρέπει να προσπαθήσουμε για κοινωνική ειρήνη. Σε όλες τις κουβέντες που γίνονται με ανθρώπους του τουρισμού στο εξωτερικό και τις αγορές του συγκεκριμένου προϊόντος, ακούμε για την ασφάλεια» ανέφερε. Η υπουργός μίλησε για θετικό πρόσημο στις αφίξεις, στις κρατήσεις αλλά και στην εικόνα της χώρας.