Αρκετά σημαντικό ήταν το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, τη Δευτέρα (13/8) το βράδυ, αφού έγινε παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Χανίων, με σκοπό την εξεύρεση λύσης για το Ναυταθλητικό Κέντρο Χανίων.
Οι Αντιδήμαρχοι Χανίων, αρμόδιοι για τα αθλητικά και οικονομικά (αντίστοιχα), Δημήτρης Λειψάκης και Κώστας Πρωτοπαπαδάκης, μαζί με τον εντεταλμένο σύμβουλο Νίκο Βλαζάκη συζήτησαν μέσα σε πολύ καλό κλίμα για τα δεδομένα που υπάρχουν για τη συντήρηση του Ναυταθλητικού Κέντρου και την αποφυγή των προβλημάτων, που ταλάνισαν τα τελευταία δύο χρόνια τον ΝΟΧ, και γενικότερα τον ναυταθλητισμό. 
Ο Ν.Ο. Χανίων προσπαθεί να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για τη συντήρηση του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα, μιας και όπως έχει τονιστεί εδώ και καιρό από τη διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων είναι αδύνατη η οικονομική στήριξη από την Πολιτεία.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Χανίων παρουσίασαν στους ανθρώπους του ΝΟΧ τα πιθανά σενάρια για τη σωτηρία του Ναυταθλητικού Κέντρου. 
Όπως τόνισε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης οι \”δρόμοι\” είναι τρεις:
1) Η Γ.Γ.Α αναλαμβάνει εξ\’ ολοκλήρου το κόστος συντήρησης (κάτι που θεωρείται απίθανο)
2) Σταματάει τη σύμβαση ο ΝΟΧ με τη Γ.Γ.Α. και αναζητάει άλλες πηγές χρηματοδότησης, \”ανοίγοντας\” ουσιαστικά το δρόμο στο Δήμο Χανίων
3) Το ΕΑΚ Χανίων να περάσει στη δικαιοδοσία του Δήμου Χανίων ώστε να συντηρεί ο ίδιος τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Χανίων.
Η διοίκηση του ΝΟΧ άκουσε με προσοχή τις προτάσεις από πλευράς Δήμου Χανίων και αναμένονται άμεσα εξελίξεις.
Από τον Όμιλο τονίζεται ότι έχει ζητηθεί εδώ και καιρό ενημέρωση από τη Γ.Γ.Α. για το αν μπορεί να χρηματοδοτηθεί η συντήρηση του Ναυταθλητικού Κέντρου χωρίς να έχει δοθεί απάντηση. 
Όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΝΟΧ κ. Χαρά Πράπα-Μυλωνάκη θα σταλεί εκ νέου ερώτηση στη Γ.Γ.Α. και αν δεν υπάρξει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα απάντηση, τότε θα σταματήσει η μεταξύ τους σύμβαση και θα απευθυνθεί ο Όμιλος στο Δήμο Χανίων.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook