Τον πρώην επικεφαλής του Σιν Μπετ, της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας, Άβι Ντίχτερ, επέλεξε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τη θέση του υπουργού αρμόδιου για την παθητική άμυνα, καθώς το Ισραήλ επιταχύνει τις προετοιμασίες για την άμυνα του πληθυσμού σε περίπτωση πολέμου με το Ιράν, μετέδωσαν σήμερα, Τρίτη, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Πρώην υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας, ο Άβι Ντίχτερ, βουλευτής του κεντρώου κόμματος Καντίμα, θα παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα για να εισέλθει στην ισραηλινή κυβέρνηση. Θα τελεί υπό τον υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, ενώ αντικαθιστά τον Ματάν Βιλνάι, ο οποίος ετέθη επικεφαλής της ισραηλινής πρεσβείας στην Κίνα.

Όταν ερωτήθηκε πρόσφατα για τη θέση του σχετικά με ενδεχόμενη ισραηλινή επίθεση εναντίον του ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ο Άβι Ντίχτερ δήλωσε ότι το Ισραήλ «οφείλει να αποκτήσει επιθετικές δυνατότητες».

Η θέση του έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις πρώην υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Σιν Μπετ, της Μοσάντ, των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών ή των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίοι, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε μία ισραηλινή επίθεση η οποία θα πραγματοποιηθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook