Την κατάθεση κοινού υπομνήματος με το οποίο θα ζητείται η μείωση της τιμής της βενζίνης, από τους εμπλεκόμενους φορείς προτείνει με επιστολή του στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και στα Επιμελητήρια, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης.

Ο κ. Μαργαρώνης που συμπαραστέκεται στην Ένωση Βενζινοπωλών Ν. Χανίων υιοθετώντας τις προτάσεις της για μείωση της τιμής των καυσίμων, αναφέρει αναλυτικά στην επιστολή του : 

«Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Η απίστευτη κούρσα ανόδου που καταγράφει από την αρχή του χρόνου η τιμή της βενζίνης, που αγγίζει πλέον τα 2 ευρώ στα Χανιά, έχει ως αποτέλεσμα την δραματική μείωση της κατανάλωσης καυσίμων γεγονός που οδηγεί σε λουκέτο πολλά πρατήρια.

Εάν οι τιμές συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, τότε η κατανάλωση καυσίμων θα γίνει απαγορευτική και τα πρατήρια θα λειτουργούν – εάν λειτουργούν – με μηδενικά περιθώρια κέρδους. Η Ένωση Βενζινοπωλών Ν. Χανίων προτείνει για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος ρεαλιστικές λύσεις όπως :

-Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 30 λεπτά,

-Υπολογισμό του ΦΠΑ επί της τιμής που πωλούν οι εταιρίες διύλισης και χονδρικής προ φόρων, ήτοι χωρίς να συνυπολογίζονται οι επιβαρύνσεις από του φόρου, ώστε να σταματήσει η επιβολή φόρου στον φόρο.

-Έλεγχο και εποπτεία σε όλα τα στάδια της αγοράς, δηλαδή όχι μόνο στη λιανική , αλλά επίσης στην χονδρική και τη διύλιση.

-Πάταξη της λαθρεμπορίας και της νοθείας.

Οι βενζινοπώλες των Χανίων με ανακοίνωση τους ζητούν την συμπαράσταση των τοπικών φορέων και δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις εάν δεν εισακουστούν και αυτή την φορά οι προτάσεις τους από τα αρμόδια Υπουργεία.

Να σημειωθεί ότι η υψηλή τιμή της βενζίνης στα Χανιά και την Κρήτη γενικότερα δημιουργεί επιπλέον προβλήματα και στη διακίνηση των τουριστών Ελλήνων και αλλοδαπών, που αυτή την περίοδο έχουν κατακλύσει το νησί μας.

Κύριοι συνάδελφοι

Προς την κατεύθυνση της άμεσης εξεύρεσης λύσης προτείνω να αναλάβουμε πρωτοβουλία για την κατάθεση κοινού υπομνήματος προς τους εμπλεκόμενους φορείς με το οποίο θα ζητείται μείωση της τιμής της βενζίνης ώστε να μην οδηγηθούν οι βενζινοπώλες σε επ αόριστον κλείσιμο των πρατηρίων τους με ότι αυτό συνεπάγεται.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook