Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υποβλήθηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας οι ισχυρισμοί του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, Τζαβέντ Ασλάμ, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, σχετικά με βιαιοπραγίες αστυνομικών σε βάρος μεταναστών.

Το θέμα της ρατσιστικής βίας έχει έρθει στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό, από αγνώστους, νεαρού Ιρακινού στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή.

Μιλώντας νωρίτερα την τρίτη στο «Ράδιο 9», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, έκανε λόγο για «ανησυχητική κλιμάκωση εγκλημάτων που έχουν κίνητρο το ρατσιστικό μίσος». «Χρειάζεται αποτελεσματική αντιμετώπιση, αλλά ταυτόχρονα για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνει πιο αποτελεσματική η καταπολέμηση του εγκλήματος, όπως αυτή η ειδεχθής παρολίγο δολοφονία της 15χρονης στην Πάρο ή η δολοφονία εν ψυχρώ του ταξιτζή μετά από μια ληστεία», πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωσή της από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι «βαφτίζονται» ρατσιστικά «ειδεχθή εγκλήματα που, όπως τελικά αποδεικνύεται, έχουν διαπράξει αλλοδαποί».

«Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει, είναι αυτός κατά των Ελλήνων», επαναλαμβάνει και καλεί «να μπει τώρα μια τάξη και να απαλλαγούμε από τους εγκληματίες λαθρομετανάστες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook